van der Horst

Kajetan Kajetanowicz is opnieuw ERC kampioen

Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Kajetan Kajetanowicz (Lotos Ford Fiesta R5) heeft dit weekend voor de tweede maal op rij de ERC titel binnengehaald. De Pool had genoeg aan een vierde plaats in de Rally Liepāja om de titel te behalen. De Letse rally werd gewonnen door thuisrijder Ralfs Sirmacis (Skoda Fabia R5).
Al van bij het begin van de rally kampte Kajetanowicz met problemen aan de waterpomp van zijn Ford, waardoor hij zich niet kon mengen in de strijd voor de zege. De weg naar de overwinning lag alzo breed open voor de Let Ralfs Sirmacis die aan de aankomst 1:04.3 voorsprong had op de Mitsubishi Lancer Evo X van Alexey Lukyanuk. De laatste podiumplaats ging naar Siim Plangi (Mitsubishi Lancer Evo X) die al 1:48.3 moest toegeven op de tijd van de winnaar. Kajetanowicz werd dus vierde op 2:25.7, de top vijf werd afgesloten door Raimonds Kisiels (Skoda Fabia R5) die al aankeek tegen een achterstand van 5:03.7. De titel in de ERC 2 klasse ging naar Wojciech Chuchala (Subaru Impreza STI).

Foto: ERC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA European Rally Championship op woensdag 21 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepāja.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons