van der Horst

Jännerrally: Kajetanowicz heer en meester op sneeuw en ijs

Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Nadat de Pool Kajetan Kajetanowicz gisteren reeds de kwalificatie achter zijn naam zette heeft de Ford rijder nu ook alle KP’s van de eerste dag achter zijn naam gezet. De meervoudige Poolse kampioen is gewoon heer en meester tijdens de seizoenopener van het European Rally Championship in Tsjechië.
Met de Jännerrally in Oostenrijk opent het internationaal rallyseizoen reeds vroeg en traditioneel is dit een zeer verraderlijke wedstrijd die wordt verreden op asfalt met sneeuw en ijs.

Tijdens de openingsdag op maandag lieten reeds enkele favorieten zich verrassen door de verraderlijke weersomstandigheden. De Ier Graig Breen, onderweg met een Peugeot T16 R5 van de Peugeot Rally Academy en de Fransman Stephane Lefebvre, samen met onze landgenoot Stephane Prevot in een Ford Fiesta R5, gingen al op de eerste proef van de baan en belandden in een sneeuwmuur. Voor Breen was het verhaal over, terwijl Lefebvre 3min41 verloor en een goede klassering reeds mocht vergeten.

De onderlinge verschillen na één dag wedstrijd zijn indrukwekkend. Na tien KP zeges op rij zit de Pool Kajetanowicz op rozen en heeft met zijn Ford Fiesta R5 reeds een voorsprong van 3min52 op de Fransman Consani die met zijn Peugeot 207 S2000 op zijn beurt 2min36 voorsprong telt op de Tsjech Tarabus in een Skoda Fabia S2000. Ondertussen maakte Levebvre reeds een mooie inhaalbeweging en klom van de 17de positie op naar de 6de op 20 seconden van de Oostenrijkse thuisrijder Fisheriehner, die met zijn Mitsubishi Lancer Evo IX aan de leiding rijdt in Groep N.

Morgen dinsdag staan nog acht KP’s op het menu en zonder tegenslag wordt de Pool Kajetanowicz dan de verdiende eerste leider in het ERC 2015.

Foto: ERC.com



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op maandag 5 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jänner Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons