van der Horst

Kenotek Ypres Rally: Nabeschouwing Polle Geusens

Polle Geusens had zijn ambitie voor de start van de 52ste Kenotek Ypres Rally duidelijk uitgesproken. De Limburger wilde zich meten met de Europese top, de tenoren van het ERC Junior kampioenschap. Een heel ambitieuze uitspraak van de piloot uit Lommel die met zijn driecilinder 1.0 turbo Ford Fiesta R2 EcoBoost aan de start kwam. Maar, Polle en Justine hielden woord. Ze gingen de ganse wedstrijd de strijd aan met de toppers van het ERC en behaalden een knappe podiumplaats, ver voor de overige Belgen in de klasse.
  • STX Motorhomes
Voor Polle en zijn broers gebeurde de voorbereiding vooral in de werkplaats thuis.
"Zoals voor elke rally, hebben we de Fiesta heel grondig gecontroleerd. Alles werd gedemonteerd, nagekeken en eventueel preventief vervangen. We hebben niets aan het toeval overgelaten. Al mijn tijd ging naar de voorbereiding van de auto, zodat ik geen tijd had om vooraf te komen verkennen. We kenden het parcours zeker niet beter dan de rest."

Polle zat van bij de start mee vooraan. Vrijdagavond sloot hij de eerste etappe af op de 3de plaats, 41" achter Marijan Griebel met zijn fabrieks Opel Adam R2, die zelf 7" voorsprong had op Chris Ingram, zijn teamgenoot en de leider in het ERC.

"Het ging verschrikkelijk hard van bij de start. Ik zit echt op de limiet van de wagen. Meer kon ik niet uit onze Fiesta halen. De twee fabrieks Opels waren nog net een fractie sneller. Het was onmogelijk om die bij te houden. Ik had mijn handen meer dan vol om Julius Tannert, de piloot van Opel Duitsland, achter me te houden."

Zaterdag kregen we hetzelfde beeld. Polle ging tot het uiterste en klokte geweldige tijden, maar de fabrieks Opels waren een fractie sneller. Na meer dan 200 km tegen de chrono, moest Polle maar 30" prijs geven op Chris Ingram, de leider in het ERC. Adrian Fernémont, absoluut een referentie in België, werd door Polle op bijna drie minuten gereden, terwijl Victorien Heuninck op 3'44" van Polle eindigde. Indrukwekkend...

"Onze startpositie als ERC3-deelnemers was een voordeel ten opzichte van de andere Belgische R2-piloten, maar het is duidelijk dat we hier een extra stap hogerop hebben gezet. Ik hoop dat ik dit tempo ook kan aanhouden in de Rally van Duitsland in het Wereldkampioenschap, onze volgende grote afspraak van het seizoen," lachte Polle, die natuurlijk met ruim overwicht deze manche van het Junior Belgian Rally Championship domineerde.

Afspraak binnen enkele weken in Trier voor de Rally van Duitsland!

Polle Geusens Press

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 28 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons