van der Horst

Kenotek Ypres Rally: Nabeschouwing Renault Trofee Twingo RSBE

De twee deelnemers aan de Trofee Twingo RSBE maakten zich met de derde acte van het seizoen 2016 op voor het pronkstuk: de Kenotek Ypres Rally. Lucas Walbrecq en Sébastien Bedoret, afwezig tijdens de meest recente Sezoensrally, die niet meetelde voor de Trofee, kwamen opnieuw in actie in de Westhoek.
  • St. Paul
Lucas zorgde voor vuurwerk vanaf de start door de eerste besttijd van de rally voor zijn rekening te nemen in de RC5-categorie. Het tij zou echter keren voor het 23-jarige talent, die in een gracht verzeild geraakte tijdens de eerste doortocht in Wijtschate, alvorens definitief tot stilstand te komen in de KP7 van Mesen, met een gebroken transmissie. Ondanks de opgave behoudt hij de vijfde plaats in het Belgian Junior Championship.

Sébastien Bedoret was plots de enige rijder van de Trofee RSBE die nog aanspraak maakte op het Junior-klassement. De jonge kerel uit Henegouwen was nooit uit de top 3 weg te slaan aan het stuur van zijn Renault Twingo R2, en zou zelfs doorstoten naar de tweede plek na tijdsverlies voor de Brit Jamie Brown in de proef van Wijtschate. Sébastien zou die positie niet meer opgeven en dus beloond worden met het zilver in Junior, achter Polle Geusens. Bovendien scoort hij belangrijke punten voor het kampioenschap, waar hij de voorlopige derde plaats inneemt.

“Sébastien heeft enorm veel geleerd bij zijn eerste deelname in Ieper”, klinkt het bij een gelukkige Jean-Baptiste Malherbe, de organisator van de Trofee. “Hij boekte elke proef progressie, ook al maakte hij enkele excursies in de beroemde weiden van de regio. Maar wie heeft die fout dat weekend niet begaan? De mechanische pech voor Lucas is natuurlijk heel jammer, aangezien zijn besttijd in de eerste proef had aangetoond dat de tegenstand rekening moest houden met hem. Ieper is geen gemakkelijke wedstrijd en dus stemmen de prestaties van de twee deelnemers aan de Trofee Twingo RSBE tot tevredenheid.”

De Trofee Twingo RSBE beleeft zijn finale van 2016 in het kader van de uitermate populaire Rally van de Condronz-Hoei, van 4 tot 6 november.

Renault Sport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op dinsdag 28 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons