van der Horst

Kévin Estre: "De Raidillon neem je vol gas in een GT"

Kévin Estre
Kévin Estre
In de aanloop naar de 6 Hours of Spa sprak Autosport.be met Porsche GT-team-rijder Kévin Estre over hoe hij de generale repetitie voor Le Mans benadert. De tot dusver vaste teamgenoot van Laurens Vanthoor in het IMSA Weathertech Sportscar Championship komt ook in Spa-Francorchamps aan de start met een Porsche 911 RSR.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
"We leerden veel in Silverstone. Dit jaar zijn de bandenreglementen in het WEC anders dan voorheen en anders dan in andere kampioenschappen; we leren veel. Je krijgt maar vier sets banden voor een lange race en daar werken we op, want het bepaalt in grote mate of je succes kent of niet. Je hebt een goede bolide nodig voor de lange stints en daar werken we hard op. In dat opzicht was Silverstone niet al te slecht voor ons, maar het circuit hier is zwaar voor de banden. Dat geldt zowel voor de LMP als voor de GTE-teams."

"Het is fantastisch om hier in Spa te rijden weet je. Elke keer je de Raidillon neemt met deze generatie wagens kan je volgas gaan en dat bijna elke ronde. Het is uitdagend want met een GT gaat het echt snel, de wagens bewegen wat, maar dat maakt het ook enorm leuk."

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons