van der Horst

Koen Wijckmans neemt afscheid van Kronos

Koen Wijckmans
Koen Wijckmans
Kronos Events meldde ons vandaag dat het Waalse bedrijf beslist heeft om afscheid te nemen van Koen Wijckmans. Wijckmans begon bijna twee decennia geleden te werken voor de troepen van Marc Van Dalen - zowel voor Kronos Racing als meer recentelijk Kronos Events. Hij bleef aan boord in de zware wateren die de organisatie doorzwom met zorgenkind BRCC, het overlijden van Jean-Pierre Mondron in de beginfase van de TCR Benelux tot aan het abrupt stopzetten van dat kampioenschap.
Koen Wijckmans - Christophe Nivarlet - Willy Plas
Koen Wijckmans - Christophe Nivarlet - Willy Plas
Het eerste wapenfeit van Koen Wijckmans bij Kronos was het runnen van de Mazda MX5 Trophy, begin de jaren 2000. Nadien nam hij de functie van Press Officer waar voor het rally-programma met de Peugeot 206 WRC in Bastos-livrei. Hij nam nadien, buiten Kronos, onder meer een gelijkaardige functie op via de autosportbond RACB om enkele jaren geleden terug te belanden in de kantoren in Naninne. Bij die laatste passage ontpopte Koen zich tot de drijvende kracht achter VW Fun Cup en vooral TCR Benelux.

Koen Wijckmans (links)
Koen Wijckmans (links)
In TCR Benelux leek Wijckmans zich echt te kunnen uitleven, gezien hij de rol van serie coördinator op zich nam - naast de PR-functie. We konden bij Autosport.be de TCR Benelux van dichtbij meemaken en waren bevoorrechte getuigen van de wilskracht van de voormalige journalist, de drive om van TCR Benelux een succes te maken. Dat succes kwam er helaas niet, al had dat meer met externe omstandigheden te maken dan wel met de directe inbreng van Wijckmans. Dat TCR Benelux twee jaar is kunnen blijven bestaan - en we twee jaar een strijd hebben kunnen kennen voor de titel - mag wat ons betreft op zijn conto worden geschreven. De taken van Koen Wijckmans bij Kronos Events worden overgenomen door Gregory Deguelde, tevens medewerker bij Autosport.be.

Wij wensen zowel Koen als Gregory veel succes!

Foto's: Niels Vaeck, Georges De Coster & Jacques Letihon



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op vrijdag 30 maart 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons