van der Horst

Kortnieuws internationaal met Gunnar Jeannette en Risi Competizione

Ferrari 458 Italia GTE - RAM Racing
Ferrari 458 Italia GTE - RAM Racing
Nadat we eind vorig jaar de aankondiging ontvingen van het nieuw opgerichte RAM Racing, maakte het Britse team gisteren bekend dat Gunnar Jeannette de rangen zal vervoegen in de European Le Mans Series. Daarnaast bevestigde Risi Competitizione dat het bij haar terugkeer in de American Le Mans Series zal vertrouwen op het kunnen van meervoudig kampioen Olivier Beretta enerzijds en Matteo Malucelli anderzijds.
Jeannette zal in de European Le Mans Series een Ferrari 458 Italia delen met nog aan te kondigen namen. Onder meer Johnny Mowlem en Matt Griffin waren eerder reeds bevestigd, maar de rijdersverdeling over de twee bolides heen is momenteel nog niet uitgedokterd. De 30-jarige Amerikaan betwistte eerder dit jaar reeds de 24 Hours of Dubai bij de troepen van Dan Shufflebottom en maakte afgelopen jaar op Le Mans nog een crash mee aan boord van de Nissan Deltawing.

Risi Competizione mikt hoog in 2013, dat is het minste wat we kunnen stellen na de bekendmaking dat Olivier Beretta de troepen zal vervoegen. De zesvoudig (klasse)winnaar in Le Mans switchte afgelopen jaar van Corvette naar Ferrari en moet de troepen van Giuseppe Risi hoge ogen doen gooien. Matteo Malucelli werd in 2008 nog vice-kampioen in de FIA GT met een Ferrari F430 GT2 van BMS Scuderia Italia. Dat jaar, alsook het seizoen ervoor met Porsche, scoorde hij nog een zege in de klasse bij de 24 Hours of Spa. In 2004 werkte de jonge Italiaan in Donington nog een race af op de JMB Ferrari 575 Maranello met onder meer onze landgenoot Bert Longin. Wie de derde rijder wordt bij Risi voor de 12 Hours of Sebring half maart, is nog niet geweten. Zowel Beretta als Malucelli zullen komende week de nieuwe Ferrari 458 aan de tand kunnen voelen tijdens de wintertesten.

Foto: RAM Racing  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons