van der Horst

Kris Meeke als leider naar slotdag in Finland

Kris Meeke - DS3 WRC
Kris Meeke - DS3 WRC
De Brit Kris Meeke gaat als autoritaire leider naar de slotdag van de rally van Finland, de achtste manche van het WRC. De DS-rijder diepte zijn voorsprong zaterdag uit en kan beginnen controleren. Thierry Neuville is na een moeilijke dag zijn podiumplaats kwijt.
Kris Meeke ging na een perfecte vrijdag en een schitterende zaterdagochtend, zaterdagmiddag gewoon op zijn elan verder met opnieuw enkele besttijden. Hij telt nu al 41 seconden voorsprong op Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC) die geen antwoord heeft op de snelheid van Meeke.

Op anderhalve minuut van de leider speelt zich een mooi schouwspel af. Craig Breen (DS3 WRC) kreeg zijn verloren tijd, na een oponthoud door de crash van Lorenzo Bertelli, terug en staat heel knap derde. Achter zich aast een peloton op zijn podiumstek. Ott Tänak staat vierde in zijn Ford Fiesta na een ontzettend knappe remonte. Thierry Neuville kende geen gemakkelijke dag maar handhaaft zich in zijn Hyundai i20 op de vijfde plaats, net voor teamgenoot Hayden Paddon en de Ford van Mads Ostberg. Andreas Mikkelsen moest in zijn VW de rol lossen want hij opende lange tijd de baan na remproblemen voor Ogier.

Zondag staan er nog vier proeven op het programma, goed voor nog 34 kilometer tegen de klok.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons