van der Horst

Kris Meeke diept voorsprong uit

Kris Meeke - DS3 WRC
Kris Meeke - DS3 WRC
De Brit Kris Meeke diept zaterdag zijn voorsprong in de Rally van Finland verder uit. Hij zet dichtste belager Jari-Matti Latvala nu al op ruim 35 seconden. Thierry Neuville kende een moeilijke ochtend, maar staat nog steeds vierde.
  • St. Paul
Er staat geen maat op Meeke (DS3 WRC). De Brit blijft dominant en duldt niet de minste tegenstand. Vooral op de mythische proef van Ouninpohja toonde hij wie de baas is met een besttijd die maar liefst dertien seconden sneller was dan Latvala (Volkswagen Polo R WRC), die nu al op bijna 40 tellen volgt.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Daarachter is het razendspannend, met de nummer drie tot zeven binnen de twaalf seconden. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) moest na een slechte run op Ouninpohja zijn derde plaats afgeven en leek zelfs diep terug te vallen in de stand, maar door een foutje van Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC), een lekke band voor de oprukkende Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en een oponthoud voor Craig Breen (DS3 WRC) staat Neuville wel nog op zijn virtuele podiumstek, net voor zijn teamgenoot Hayden Paddon. De kans lijkt wel groot dat Breen een gecorrigeerde tijd krijgt na zijn oponthoud (na de crash van Lorenzo Bertelli) en zich voor de Belg zal zetten. Ook Mads Ostberg komt in zijn Ford Fiesta plots piepen voor een stek in de top vijf.

Het was ook niet de ochtend van Sebastien Ogier die af te rekenen kreeg met remproblemen.

Zaterdagmiddag staan er nog vier klassementsproeven op het programma. Zondag moet er ook nog vier kp's worden afgewerkt.

Foto: Citroën Racing & Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons