van der Horst

Kris Meeke zegeviert in Portugal

Kris Meeke - DS3 WRC
Kris Meeke - DS3 WRC
De Britse Citroën-rijder Kris Meeke heeft zondag de Rally van Portugal gewonnen, de vijfde manche van het wereldkampioenschap rally. Na negentien proeven hield hij ongeveer een halve minuut over op de Volkswagens van Andreas Mikkelsen en Sébastien Ogier, die wel de Power Stage nog won.
Kris Meeke nam op de slotdag geen risico meer. Andreas Mikkelsen en Sébastien Ogier verdeelden de snelste tijden op de resterende vier zondagproeven en konden zo de kloof op Meeke nog verkleinen tot een halve minuut. Maar de tweede zege uit de carrière van Kris Meeke kwam nooit meer in gevaar. De Noor Andreas Mikkelsen hield in het slot goed stand tegen Sebastien Ogier en werd zo mooi tweede op net geen halve minuut. Wereldkampioen Ogier was over drie dagen 35 seconden trager dan Meeke.

De Spanjaard Dani Sordo redde de meubelen voor Hyundai met een vierde plaats, na de opgaves van Hayden Paddon, Thierry Neuville en Kevin Abbring. De Fransman Eric Camilli profiteerde optimaal van de vele opgaves om zo het beste resultaat uit zijn jonge carrière te halen. Hij werd vijfde en eerste Ford na een goede wedstrijd.

In WRC2 haalde Pontus Tidemand het in zijn Skoda Fabia R5, voor merkgenoot Nicolas Fuchs en de Fiesta van een sterke Marius Aassen.

De volgende rally is die van Sardinië binnen een kleine drie weken. Ghislain de Mevius werd knap zesde.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 22 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons