van der Horst

Laatste twee teams ronden concept livery-toer af

Porsche Gen2 Evo
Porsche Gen2 Evo
Nadat de Formule E de eerste beelden vrij gaf van de Gen2 Evo, werd er gevraagd aan elk team om een concept livery uit te brengen van hoe de wagen er zou kunnen uitzien dit najaar bij de start van seizoen zeven. DS Techeetah mocht de aftrap geven en nu sluiten wij de concept livery-toer af met de twee nieuwelingen in het veld: Mercedes en Porsche.
  • Oeste Kart
Mercedes-Benz EQ Gen2 Evo
Mercedes-Benz EQ Gen2 Evo
Mercedes pakte onverwacht uit met een totaal gewijzigde livery tegenover de huidige. Dit seizoen heeft de Silver Arrow 01 een mooie grijszilvere livery, die men ook halvelings terugvindt bij de Formule 1-wagen, maar voor deze concept livery ging men bij Mercedes de donkere kant op. Hun concept livery toont een volledig zwarte wagen die er uiterst sportief mee toont. Die aanpassing was al een goede stap richting de finale want Porsche pakt uit met een compleet verschillende stijl dan gebruikt op de huidige wagen.

Porsche Gen2 Evo
Porsche Gen2 Evo
Porsche laat de witte kleur vallen en zet eveneens in op een zwarte ondertoon, hetzij wel met rode accenten. Wat het meeste opvalt is de hashtag die verwerkt werd in de livery van de wagen: #stayhungry. Hun designers verwerkten die slogan al eerder op de zijkant van de wagen, maar nu staat de hashtag over de hele wagen. Langs de zijkant lijkt dit op een ongeorganiseerde tekening, tot u de bolide van bovenaan bekijkt. Hiermee kunnen wij niet anders concluderen dan dat Porsche met de meest originele kleurstelling uit de bus kwam, al dan niet de beste livery gecreëerd heeft. Hiermee zit de concept livery toer er op en is het nu kijken naar de volgende manche, de Marrakesh E-Prix.
 
TeamDatum
DS Techeetah7 februari
Audi Sport Abt Team Schaeffler8 februari
Envision Virgin Racing9 februari
Nissan e.Dams10 februari
BMW i Andretti Motorsport11 februari
Mahindra Racing17 februari
Panasonic Jaguar Racing18 februari
ROKiT Venturi Racing19 februari
Geox Dragon20 februari
NIO 333 FE Team21 februari
Mercedes-Benz EQ22 februari
Tag Heuer Porsche23 februari

Foto's: TAG Heuer Porsche FE Team - Mercedes-Benz EQSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 23 februari 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons