van der Horst

Paul Ricard: Lamborghini boven in eerste vrije training

Blancpain Racing - Lamborghini LP600 FL2 #24
Blancpain Racing - Lamborghini LP600 FL2 #24
De twee Lamborghini LP600 FL2 van Blancpain Racing voerden na afloop van de eerste vrije training de tabellen aan op het Circuit Paul Ricard. Het Pro Am exemplaar in handen van Peter Kox noteerde de snelste chrono in 2:07.363, terwijl de Pro-wagen met Stefan Rosina op bijna een halve seconde strandde. Op de plekken drie en vier vinden we de twee Mercedes SLS AMG GT3 terug van respectievelijk Adam Christodoulou (Black Falcon #18) en Maximilian Buhk (HTP motorsport #84). In tegenstelling tot vorig jaar wordt dit jaar de Mistral rechte lijn onderbroken door een chicane waardoor wagens met lage topsnelheden (lees BMW en Audi) minder in het nadeel zouden moeten zijn.
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #35
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #35
Paul Ricard lijkt de Belgen te liggen en het merendeel van hun vinden we dan ook vooraan terug. Zo was de Vita4One BMW van ondermeer Greg Franchi was vierde na afloop van de eerste sessie, voor de Gulf Racing McLaren van Nico Verdonck en de Marc VDS BMW van Bas Leinders en Maxime Martin. Ook de RJN Nissan GT-R Nismo GT3 van Wolfgang Reip vinden we in de top 10 terug. De eerste WRT Audi was het exemplaar #1 van Ortelli/Vanthoor/Rast op P11, terwijl de Boutsen Ginion McLaren van Frederic Vervisch de achttiende chrono noteerde (+1.770s). De Phoenix Audi van Enzo Ide en Anthony Kumpen en de ProSpeed Porsche vinden we tot slot terug op P42 en P46.

Foto: Georges De Coster & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons