van der Horst

Laurens Vanthoor naar Braziliaans Stock Car-kampioenschap

Shell Racing - Chevrolet Sonic
Shell Racing - Chevrolet Sonic
Nadat hij afgelopen weekend in de allerlaatste bocht van de Bathurst 12 Hour nog een tweede plaats wegkaapte, zal Laurens Vanthoor volgende maand aan de start verschijnen van het Braziliaanse Stock Car kampioenschap. Samen met voormalig Porsche SuperCup-piloot en Braziliaans Stock Car-expert Valdeno Brito zal de snelle Limburger de kleuren van Shell Racing verdedigen bij de eerste race die plaats vindt op de Autódromo Internacional Ayrton Senna in Goiânia.
Het Braziliaanse Stock Car-kampioenschap is enorm populair in het Zuid-Amerikaanse land. Het trekt met de regelmaat grote namen aan, zowel uit binnen- als buitenland. Afgelopen jaar werd Rubens Barrichello nog gekroond tot kampioen, maar ook namen als  Bruno Junqueira, Tony Kanaan, Jacques Villeneuve, Matheus Stumpf, Max Wilson, Hélio Castroneves, Craig Dolby, César Ramos, Bruno Senna, Alvaro Parente, Lucas di Grassi, Roberto Merhi, Sérgio Jimenez, Luciano Burti en Cacá Bueno prijken op de startlijsten, waarbij laatsgenoemde zelfs vijfmaal de beste bleek aan het einde van het seizoen.

Voor Valdeno Brito zal 2015 overigens het twaalfde seizoen op rij zijn in het populaire Braziliaanse kampioenschap en de 40-jarige Braziliaan beschrijft onze landgenoot als "een van de beste GT-rijders ter wereld". Vanthoor van zijn kant is een V8-groentje, maar wel eentje waarvan wij het talent reeds jaren kennen!

Foto: Duda Bairros/Vicar



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 februari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons