van der Horst

Craig Dolby als gastrijder naar Braziliaans toerwagenkampioenschap

Craig Dolby en Tuka Rocha anno 2008 in de Superleague Formula
Craig Dolby en Tuka Rocha anno 2008 in de Superleague Formula
Craig Dolby, de sympathieke Brit die in 2006 nog Belgisch Formule Renault 1.6 kampioen werd en in 2008 uitkwam voor RSC Anderlecht in de Superleague Formula, kreeg vorig weekend een aanbod om als gastrijder uit te komen in de openingswedstrijd van het gerenommeerde Braziliaanse Stock Car kampioenschap. Die race op het circuit van Interlagos op 23 maart zal namelijk uitzonderlijk met twee piloten per auto worden verreden.
  • Prospeed Competition
Craig Dolby
Craig Dolby
Het aanbod komt van Tuka Rocha, de voormalige teamgenoot van Dolby bij het Belgische Team Astromega in de Superleague Formula. Rocha bestuurde toen de wagen van voetbalclub Flamengo en hij schopte het vorig jaar tot voltijds piloot in de populairste Braziliaanse toerwagenserie. Ook dit jaar komt hij daarin uit met een Chevrolet van BMC Racing, een team dat verder versterkt wordt door ex-F1 rijder Ricardo Zonta.

Na enkele races in het World Endurance Championship voor Nissan eind vorig jaar lijkt nu ook de carrière van Craig Dolby een nieuwe start te nemen, een opsteker voor de talentvolle Brit die we hopelijk komend seizoen nog in andere disciplines aan het werk mogen zien.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 20 februari 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons