van der Horst

Laurens Vanthoor terug bij Pfaff Motorsports voor Michelin Endurance Cup

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Volgend seizoen is Pfaff Motorsports wederom van de partij in GTD Pro in het IMSA kampioenschap. Het Canadese team won vorig jaar met hun Porsche de allereerste titel in deze klasse, met dank aan Mathieu Jaminet en Matt Campbell. Beide heren zijn nu opgeschoven naar het LMDh-programma van Porsche en zij worden vervangen door Patrick Pilet en Klaus Bachler. In steun voor de endurance races krijgt het duo Laurens Vanthoor, die uitgeleend wordt door Penske Motorsport en alle ronden van het IMSA Michelin Endurance Cup zal betwisten.
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Voor Vanthoor is het een terugkeer naar vertrouwde grond. In 2021 won de Hasselaar samen met Zach Robichon de titel in de GTD-klasse, alvorens hij voor een jaar overstapte naar de DTM. Dat hij zijn terugkeer naar het Canadese team ziet zitten, blijkt zowel uit het persbericht van Porsche als op zijn sociale media. Hiermee doet vermoeden dat Vanthoor dit jaar de vier ronden van de Michelin Endurance Cup met het FIA WEC zal combineren, gezien onze landgenoot één van vaste namen is in het LMDh-programma van Porsche dat gerund wordt door Penske Motorsport. 

Foto's: Arne Simons - IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 5 december 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons