van der Horst

Legend Boucles à Bastogne - Goed om weten

Bruno Thiry - Citroën Visa 1000 pistes
Bruno Thiry - Citroën Visa 1000 pistes
Tijdens iedere editie inzake een rally van dergelijk niveau is er altijd interessante nieuws te rapen. De organisatoren vatten ze voor u samen.
  • Prospeed Competition
Tien voormalige winnaars

Als we de rijders en corijders samentellen, worden er tien voormalige winnaars aan de start verwacht, want naast achtvoudig winnaar Patrick Snijers (zesmaal in de moderne versie en tweemaal in, Legend), hebben we ook Marc Duez, Bernard Munster, Bruno Thiry, Marc Timmers, Jean-Pierre Van de Wauwer en François Duval, naast de corijders Denis Giraudet (Fra), Georges Biar en Anthony Bourdeaud’hui.

10 nationaliteiten en 25% buitenlanders

Tien nationaliteiten hebben ingetekend voor deze editie, waarbij de Fransen het meest talrijk zijn na de Belgen uiteraard met 36 ploegen. Ze halen het ruim voor de Luxemburgers (9), de Nederlanders (7), en de Zwitsers (5). Noteer ook de aanwezigheid van twee Italianen, twee Britten, een Duitser, een Spanjaard en een Fin. Er nemen 64 buitenlandse ploegen nemen deel of 25% van het plateau.

Partner RTBF zal meer dan ooit meerijd en, met niet alleen verschillende reportages (AUTO Mobile en week-end sportif) voor, tijdens en na de proef, maar ook met twee teams en drie journalisten uit het huis aan de Reyerslaan. Gérald Wéry rijdt in de Legend met een Opel Kadett GTE in de kleuren van Walter Röhrl uit 1977. Hij rijdt met nummer (Classic) 21. Een andere vaste waarde is Olivier Gaspard , die het doet met een BMW 323i in Classic samen met zijn collega Daniel Parmentier. Charly de Waseige moet met zijn Mini jammer genoeg forfait geven.

Direct op TV Lux en Motors TV

Voor mensen die echt niet aanwezig kunnen zijn, zal er een RT live worden uitgezonden, zaterdagnamiddag, op de zender TV Lux (in samenwerking met RTC Liège) maar ook op de internationale zender Motors TV en op zes regionale Waalse zenders. Tevens zijn de beelden te zien op de site www.racspa.be. De Classic zullen ook gefilmd worden en later in een uitzending rond de Legend Boucles in beeld worden gebracht.

Nog steeds gratis

Zoals de traditie het wil, is de toegang tot de zeventien RT’s op zaterdag gratis. De organisatie vraagt wel een goed gedrag, dus gooi a.u.b. geen vuilnis in de velden, respecteer de afsluitingen... en vooral, volg op wat de medewerkers aan de rally u vragen. Enkel op vrijdag tijdens de proloog is er een inkom.

Vraag het programma

Zoals ieder jaar, hebben we voor u een heel mooi programma van 64 pagina’s samengesteld voor de democratische prijs van 10 euro. In het programma vindt u onder meer een gedetailleerde kaart van iedere proef, wat zeker de moeite is gezien het aantal vernieuwingen, de timing, maar ook een deelnemerslijst met alle startnummers, een plek voor handtekeningen en een mooie poster.

Winterbanden verplicht

Wat de weersomstandigheden ook zijn, sneeuw of geen sneeuw, winterbanden blijven voor alle deelnemers verplicht. Kettingen en nagels zijn verboden. Banden voor onverhard evenzeer.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul geven handtekeningen

Hyundai heeft niet echt een wagen om in Legend te rijden en laat zijn rijders niet de vrijheid om met een ander merk aan de start te verschijnen. Daarom missen de fans dus op de deelnemerslijst de namen van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul ! Het is jammer voor alle betrokkenen, maar op vrijdag om 18u00 zullen zij onder de tent op de grote plaats handtekeningen aan de fans uitdelen.

Regroup in Coo, break in Saint Hubert

Een assistentiepark en een regroup op de parking van Plopsa Coo zullen de deelnemers toelaten iets te gaan eten en ondertussen kunnen de fans ook eens naar de wagens kijken. De eerste rijder in Legend verwachten we om 12u25 (de eerste wagen in Demo een kwartier eerder) en de wagens blijven vervolgens 50’ ter plaatse. De Classic hebben recht op 25’ vanaf 18u23. Tevens is er een break, korter, met pointage in het centrum van Saint-Hubert, aan de kathedraal om 11u27 voor de Classic (5’) en om 16h16 voor de Legend (10’). Er zullen ter plaatse heel wat animaties zijn.

Legend Boucles à Bastogne 2015 Stop and go in de RT

Het controlesysteem in de RT’s is veranderd. De deelnemers moeten geen boekje meer tonen om een stempel in te laten plaatsen, maar ze moeten een stop and go uitvoeren in de proef!

Verkenningen en geheimen

De verkenningen van het parcours zijn ENKEL toegelaten op vrijdag 20 februari tussen 8u00 en 16u00 voor de deelnemers ingeschreven in Legend. Elke rijder die zich op het parcours
begeeft buiten deze periode kan gestraft worden, tot uitsluiting toe. De RT Mandarine en Eglantine, net als de proloog, kunnen niet verkend worden. Nota’s zijn dan ook ten strengste verboden en er zullen controles uitgevoerd worden.

Zie ook


Foto: Georges De Coster



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons