van der Horst

Letland: Sesks maakt er twee van

Martins Sesks - Skoda Fabia Rally2
Martins Sesks - Skoda Fabia Rally2
Martins Sesks heeft zondag de Rally van Letland gewonnen, de vierde manche van het Europese kampioenschap. In eigen land maakte hij er een twee op twee van, na winst in Polen vorige maand. Hayden Paddon behoudt de kop in het Europese kampioenschap.
Het ERC was afgelopen weekend, met de Liepaja Rally, aan de vierde manche toe. Als winnaar van de Rally van Polen vorige maand en winnaar van de vorige editie begon Martins Sesks (Skoda) als topfavoriet van de Rally van Letland, zijn thuisrally.

Sesks maakte meteen spaanders van de concurrentie op de openingsproef en liet niemand nog in zijn buurt. Leider in het ERC, Hayden Paddon (Hyundai), eindigde tweede op op 41 seconden. De Nieuw-Zeelander ziet Sesks tot op 30 punten naderen, het equivalent van een overwinning in het ERC, maar doet al bij al een zaakje. Mads Ostberg (Citroën) werd derde, en is ook derde in het ERC-tussenklassement, al telt hij bijna de helft van de punten van Paddon.

De volgende manche is die van Zweden begin juli. Gegoten terrein voor Sesks opnieuw, maar Paddon en Ostberg tappen er uit een vatje ervaring, want de rally is een zomers doorslagje van de WRC Rally van Zweden.

Foto: ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 19 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepaja.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons