van der Horst

Lexus RC F GT3 komt eindelijk naar Europa

Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
De aankondiging hing al enkele maanden in de lucht en het nieuws werd vandaag officieel bekendgemaakt in Stuttgart; de Lexus RC F GT3 komt eindelijk naar Europa. Voorlopig ligt de focus volledig op de Nürburgring Nordschleife en VLN, waar Farnbacher Racing en Emil Frey Racing elk een exemplaar zullen inzetten. Porsche team Farnbacher Racing wisselt het geweer van schouder, met een bolide voor de broers Dominik en Mario Farnbacher, aangevuld met de Japanner Tatsuya Kataoka. Emil Frey is dan weer voornamelijk bekend van de zelf ontwikkelde Jaguar XK GT3 waarmee het in actie komt in de Blancpain Endurance Series. De Zwitserse RC F krijgt als bemanning Lorenz Frey, Markus Österreich en 2010 Nissan GT Academy winnaar Jordan Tresson mee.
Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
De Lexus RC F GT3 is echter nog geen afgewerkt product. De wagen beschikt nog niet over een GT3-homologatie, en zou volgens kwatongen eind vorig jaar ondermaats gepresteerd hebben op de officiële FIA Balance of Performance test in Ladoux. Dat verklaart enerzijds de specifieke keuze voor de Nordschleife, waar men de wagen verder kan ontwikkelen en finetunen, anderzijds staan de prestaties van GT3’s op de Nordschleife momenteel wel ter discussie. De eerste wedstrijd op de planning is VLN 3 op 20 juni. Ook in Japan komt de Lexus RC F GT3 dit jaar al in actie in de GT300-klasse van het Super GT kampioenschap.

Foto's: Farnbacher Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 22 april 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons