van der Horst

Ligier European Series: Portimão: Dubbele winst voor Milo, maar net geen titel

Milo Racing - Ligier JS P4
Milo Racing - Ligier JS P4
Dit weekend stond ook de slotmanche van de Ligier European Series op het programma in de Portugese Algarve en het was alles of niets voor Milo Racing. Kevin Balthazar had nog een waterkans op de titel en ging er ook vol voor. Het resultaat was dat Milo Racing het seizoen eindigde met twee overwinningen, maar wel de titel met 12 punten verschil moest laten aan Andrea Dromedari en HP Racing.
Tijdens de eerste race domineerde Balthazar de race, waarbij hij aan de meet liefst een minuut voorsprong had op Dromedari. Hierdoor bleven de titelkansen gaaf, maar alleen bij een opgave van de HP Racing Ligier JS P4 zou de titel naar Milo Racing gaan. Wederom domineerde de Milo Racing JS P4 in de tweede race, waarbij de voorsprong bijna twee minuten was, maar gezien Dromedari als tweede over de meet bolde, wist het team uit Wiltz dat het genoegen moest nemen met de tweede plaats in de eindafrekening.

In de JS2 R-klasse was het een en al M Racing wat de klok sloeg, in beide races. In de eerste race werd het een duel tussen teamgenoten Nathan Bihel en Mathieu Martins, waarbij Bihel de bovenhand nam, terwijl in de tweede race de verschillen nog kleiner waren en Martins deze keer de zegekrans in ontvangst mocht nemen. Toch maakte het niet veel uit voor de titel, want deze ging naar Sébastien Baud en Cool Racing.

Foto: Ligier European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 1 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Portimão.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons