van der Horst

Ligier JS P3 officieel voorgesteld in Le Mans

Persvoorstelling Ligier JS P3
Persvoorstelling Ligier JS P3
Onroak Automotive heeft in het kader van de 24 uren van Le Mans en in het bijzijn van Guy Ligier zijn nieuwe LMP3, de Ligier JS P3 voorgesteld. De jongste telg uit de Onroak familie toont enkele opvallende gelijkenissen met de LMP2 bolide van de Franse autobouwer, de Ligier JS P2. De JS P3 profiteerde voornamelijk op aerodynamisch gebied van de ervaring die Onroak opdeed met de LMP2 Ligier.
  • Prospeed Competition
De LMP3 klasse mikt op niet professionele rijders en daarom werd er veel aandacht besteed aan de veiligheid en het comfort van de rijder, zonder de aerodynamische efficiëntie aan te tasten. In dat opzicht wordt er ook gebruik gemaakt van een innovatief ventilatiesysteem met verschillende interne airflows in de cockpit om de interne temperaturen onder controle te houden.  

Ligier JS P3 LMP3
Ligier JS P3 LMP3
De wagen is uitgerust met de in de klasse verplichte Nissan motor en officieel Nissan rijder Olvier Pla werd uitgekozen om de wagen te ontwikkelen. Nog deze week start men met het ontwikkelingsprogramma van de JS P3. Verwacht wordt dat de LMP3 prestaties levert die dicht liggen bij die van de LMP2 wagen maar dat tegen lagere kosten, echter zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Foto's: Onroak Automotive



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op woensdag 17 juni 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons