van der Horst

Liqui Moly Team Engstler vervoegt TC3 International Series met drie Golf GTI

Liqui Moly Team Engstler - Golf GTI
Liqui Moly Team Engstler - Golf GTI
Dat WTCC-veteraan Franz Engstler en zijn team voor 2015 noodgedwongen andere horizonten dienden op te zoeken, was al langer geweten. Vandaag raakte nu ook bekend waar 'der Franz' volgend jaar zijn tenten opslaat. Zoals verwacht vinden we het Liqui Moly Team Engstler in de nieuwe TC3 Internationals Series terug. Dat geschiedt uiteraard niet langer met BMW's aangezien de constructeur uit Beieren in de onmiddellijke toekomst geen toerwagenplannen meer koestert, maar met drie Golf GTI.

Liqui Moly Team Engstler
Liqui Moly Team Engstler
"Noem het een terugkeer naar onze roots, een raceserie waarin enkel privérijders aan de start komen en waarbij alle deelnemende teams met gelijke kansen vertrekken" verduidelijkt Liqui Moly Marketing Manager Peter Baumann de keuze. "Een serie ook waarin de vaardigheden en kwaliteiten van de rijders het verschil maken. De racerij is voor ons het beste marketing-middel, waarbij we klanten kunnen uitnodigen en ons merk aan hen voorstellen. TC3 is ook speciaal gefocust op Azië, en daar zien we onze aanwezigheid ook erg snel groeien".


b93bcef3646e1b197265658f136326cf9fa7f686.jpg
Voor teambaas Franz Engstler zelf voelt het zeer speciaal aan om  één van de stichtende teams in een kompleet nieuwe raceserie te zijn en de man verheugt zich uitermate in het feit dat zijn trouwe partner Liqui Moly hen in dit avontuur steunt. De rijdersbezetting wordt later bekend gemaakt maar dat Franz Engstler himself achter het stuur van één van de drie Golf's zal zitten,lijdt geen twijfel.

Eerder zegden ook al Coloni Racing en WestCoast Racing hun deelname aan de nieuwe serie toe.

Foto's: TC3 & Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op donderdag 20 november 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons