Loheac: Titel in RX2 voor Cyril Raymond - Schitterende race van Guillaume De Ridder

Cyril Raymond - RX2
Met een vijfde zege op zes wedstrijden heeft de Fransman Cyril Raymond zich voor eigen volk verzekerd van de titel in RX2. De Fransman volgt dus zichzelf op in een kampioenschap dat van naam veranderde en vorig seizoen nog RX Lites noemde. Raymond was de snelste van het seizoen, maar werd toch vrij onverwacht reeds kampioen op eigen bodem en dat vooral omdat zijn grootste belager, de Brit Dan Rooke naast de finale pakte.
Guillaume De Ridder - RX2
Voor de start van de zesde en voorlaatste manche van de FIA RX2 stond de Fransman ruim aan de leiding met 14 punten voor op de Brit Dan Rooke terwijl onze landgenoot Guillaume De Ridder zijn derde plaats moest verdedigen. Indien Raymond 16 punten meer scoorde dan de Brit, was de buit nu reeds binnen. Rooke zat nooit goed in de race en moest zich na de kwalificaties tevreden stellen met een zevende plaats of reeds zes punten minder dan Raymond die alle reeksen de snelste chrono op de tabellen zette. Onze landgenoot Guillaume De Ridder reed een dijk van een race en tikte in zijn maidenseizoen in rallycross aan als tweede in de kwalificaties. Hij mocht dan ook op de pole starten van de halve finale die hij won terwijl Raymond de andere halve finale achter zijn naarm zette. Hierin was Rooke pas vierde en moest dus inpakken voor de finale. Opnieuw een verlies van drie punten waardoor het verschil reeds opliep naar negen punten. Opeens kwam de titel in het bereik van Raymond, maar daarvoor moest hij de finalerace winnen. Hij deed dit met brio en met in zijn zog De Ridder die met een tweede plaats een schitterend puntensaldo pakte.

Raymond heeft nu de titel reeds op zak met nog één race te gaan in Zuid-Afrika. Rooke blijft uiteraard tweede, maar De Ridder pakte 13 punten terug op Rooke en staat nu op een achterstand van 22 punten. Een quasi onmogelijke opdracht, tenzij Rooke beslist om Zuid-Afrika aan zich te laten voorbij gaan dan zou De Ridder nog de kans krijgen om vice kampioen te worden.

Foto's: Johnny Loix - Info: Frieda Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 4 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Frankrijk.