van der Horst

Long Beach: Winst voor de gebroeders Taylor - Porsche boven in GTLM

Jordan & Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Jordan & Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Voor het eerst dit seizoen is een Daytona Prototype er in geslaagd een wedstrijd te winnen in het IMSA IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). Nadat de DP's overvleugeld werden door de Ligier van ESM in zowel Daytona als Sebring, palmde Corvette ditmaal het volledige podium in. Bij de start versloeg Ricky Taylor poleman Christian Fittipaldi en stond de leiding enkel af tijdens een pitstop in een wedstrijd met, opvallend op het stratencircuit, geen enkele neutralisatie. Action Express Racing legde beslag op de plaatsen twee en drie.
De vooruitgang van Mazda werd bevestigd met de vierde plaats van Tom Long en Joel Miller, die in de aanvangsfase lange tijd als tweede rondreed. Onze landgenoot Marc Goossens kende, samen met Ryan Hunter-Reay, aandrijvingsproblemen en geraakte met zijn Corvette DP van Visit Florida niet verder dan een zesde plaats. In de PC-klasse boekte JDC-Miller Motorsports een dominante zege. Misha Goikhberg en Stephen Simpson reden de hele wedstrijd aan de leiding. De duo's Renger van der Zande/Alex Popow (Starworks) en James French/Kyle Marcelli (Performance Tech) vervolledigden het podium. 

Nick Tandy - Patrick Pilet
Nick Tandy - Patrick Pilet
In GTLM heeft Porsche de zegereeks van Chevrolet doorbroken met dank aan Nick Tandy en Patrick Pilet. Andermaal eiste deze klasse de show op met de overwinning die pas in de slotfase werd beslist. Tandy was de lachende derde toen teamgenoot Frédéric Makowiecki de leidende Corvette C7.R van Tommy Milner aantikte in de strijd om de leiding. Milner werd nog tweede terwijl de derde plek naar de Risi Competitizione-Ferrari van Giancarlo Fisichella en Toni Vilander ging. Makowiecki kreeg nog een penalty maar de Porsche 911 RSR diende hoe dan ook op te geven na de botsing. Ford kon met Richard Westbrook en Ryan Briscoe beslag leggen op plaats vier en hield zo de van pole gestartte BMW van Bill Auberlen en Dirk Werner achter zich. 

UITSLAG LONG BEACH

Foto: WTR & PorscheSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP of Long Beach.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons