van der Horst

Lotus Cup Europe: Magny Cours: Succes en tegenslag voor de Belgen

Start 2024 Lotus Cup Europe Magny-Cours Race 1
Start 2024 Lotus Cup Europe Magny-Cours Race 1
In Magny-Cours werd de tweede manche van de Lotus Cup Europe verreden. Thierry Verhiest hoopte op meer tijd op de baan dan ernaast, terwijl het voor Robbe Janssens afwachten was hoe hij zou presteren met het extra gewicht na zijn twee overwinningen in Hockenheim. Hoewel de Vlaams-Brabander een succesvolle eerste dag kende, werd dag twee er eentje met een einde in mineur. Verhiest van zijn kant viel telkens net buiten het podium in de Exige Cup.
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Robbe Janssens - Lotus Elise Cup R
Bij Janssens was het afwachten hoe hij zou presteren met al het extra gewicht na zijn twee overwinningen in het openingsweekend. Het antwoord was al vrij snel duidelijk. In de eerste wedstrijd, die op een regenachtige baan werd verreden, behaalde hij zonder problemen de overwinning in de Production-klasse. Op zondag verliep de wedstrijd iets moeilijker. Hoewel Janssens aanvankelijk aan de leiding lag, slaagde hij er niet in om weg te rijden van zijn tegenstanders. Naarmate de race vorderde, kende de Vlaams-Brabander pech en restte hem uiteindelijk de opgave.

Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup
Thierry Verhiest - Lotus Exige V6 Cup
Voor Verhiest was het zaak om op zaterdag bij te blijven in de wedstrijd. De West-Vlaming slaagde erin om op te schuiven naar een vijfde plaats algemeen en een vierde plaats in de Exige Cup, maar verder dan dat kwam hij niet. Op zondag beleefde hij een benauwd moment toen hij zich aan hoge snelheid verremde in de Adelaide-bocht en slechts op het nippertje een crash met zijn tegenstanders wist te vermijden. Desondanks slaagde hij erin om bij de top drie aan te haken, maar kwam finaal twee seconden tekort voor een podiumplaats. Ondertussen eindigde zijn teamgenoot Thierry Maréchal derde en tweede algemeen, en behaalde hij telkens de tweede plaats in zijn klasse.

Gevecht om de eerste plaats tijdens race 2
Gevecht om de eerste plaats tijdens race 2
Voor de algemene overwinningen was het opnieuw Tamas Vizin die tweemaal aan het langste eind trok. De Hongaar hield met gemak Bence Balogh achter zich in zijn Lotus Evora GT4, terwijl hij op zondag hard moest werken voor de overwinning tegen Maréchal. Het verschil tussen hem en de Luxemburger bedroeg namelijk minder dan twee seconden. Het veld krijgt nu even rust tot begin juli, wanneer Janssens en Verhiest een eerste thuisrace zullen rijden in Spa-Francorchamps tijdens de 25H VW Fun Cup op 5 en 6 juli.

Foto's: Lotus Cup EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons