van der Horst

M-Sport wil Thierry Neuville opnieuw in de rangen

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
M-Sport heeft zijn zinnen opnieuw gezet op Thierry Neuville als één van de speerpunten voor het wereldkampioenschap rally 2016, nadat onze landgenoot in het verleden reeds voor de Britten uitkwam. Over enkele dagen stelt M-Sport de nieuwe Ford Fiesta RS WRC voor waarmee het hoopt Volkswagen het vuur aan de schenen te kunnen leggen voor de wereldtitel en Neuville maakt integraal deel uit van die plannen.
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Het was M-Sport-baas Malcolm Wilson zelve die het nieuws bevestigde aan het Britse Autosport en hij wond er hoegenaamd geen doekjes om. "Ik aas op een partner voor het team en diens budget gaat naar het betalen van een rijder volgend jaar en die rijder zou Thierry zijn." Eerder gingen er in de wandelgangen reeds geruchten omtrent het nakende vertrek van Neuville bij Hyundai; bijvoorbeeld richting Citroën Racing van landgenoot Yves Matton. Voor Neuville's huidige broodheer staat het evenwel als een paal boven water dat de jonge Belg ook volgend jaar aan boord blijft. "Thierry blijft bij ons volgend jaar. Dani (Sordo nvdr.) ook; ze staan onder contract en ze zullen er zijn", aldus Michel Nandan aan Autosport.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Neuville van zijn kant hield het bij een conservatief antwoord, "ik denk dat we pogen bij Hyundai te blijven." Zeker is wel dat de vooruitgang van de Hyundai i20 WRC niet echt vlot draait. Op pure snelheid kan de Koreaanse bolide nog lang niet wedijveren met de Polo die VW een dubbele wereldtitel opleverde. Ook de nieuwe bolide laat op zich wachten, al besloot Neuville ook daarover met een positieve noot aan Autosport: "Ik ben er zeker van dat de nieuwe wagen snel zal zijn."

Foto's: Willy Weyens, RIP & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op maandag 18 mei 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons