van der Horst

Manthey bevestigt één wagen voor NLS en 24H Nürburgring

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Nadat onder meer Laurens Vanthoor werd genoemd als een van de rijders bij Frikadelli Racing voor de 24 Uur van de Nürburgring en de NLS-manches in de aanloop naar die etmaalrace, bevestigt ook Manthey Racing vandaag de eerste rijders. In tegenstelling tot concurrent Frikadelli Racing, houdt Manthey het (voorlopig) echter bij één wagen.
Manthey Racing leek vorig jaar de 24 Uur van de Nürburgring te gaan winnen, tot een late stop & go penalty van vijf minuten de wagen van onder meer Laurens Vanthoor deed terugvallen. Het viertal Vanthoor/Bamber/Christensen/Estre moest vervolgens genoegen nemen met een - bittere - zilveren medaille en werd twee weken nadien zelfs uit de uitslag geschrapt. Het hele kwartet verhuist voor de editie 2020 echter naar Frikadelli Racing en dus moest Manthey bij Porsche aankloppen voor een andere bezetting voor de 'Grello' Porsche 911 GT3 R.

Porsche vaardigde voor de #911 Julien Andlauer, Matt Campbell, Mathieu Jaminet en ervaren rot Lars Kern af. Voor Andlauer wordt het de eerste deelname aan de etmaalrace in de Green Hell, Jaminet en Campbell komen dan weer over van... Frikadelli Racing. Zij deelden het #31 vorig jaar met Romain Dumas en Sven Müller.

Tot slot: Manthey bevestigde dat het aan de start komt van de 24 Uur van de Nürburgring en wedstrijden van de NLS, al werd er niet uitdrukkelijk gemeld dat het om een volledig seizoen gaat.Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons