van der Horst

24H Nürburgring: NEWSFLASH: Leidende Porsche van Vanthoor bestraft - UPDATE

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Sensatie op minder dan drie uur van het einde van de 24 Uren van de Nürburgring; de leidende Manthey Racing Porsche #911 van onder meer Laurens Vanthoor krijgt een straf van liefst 5 minuten en 32 seconden. Die kwam er nadat onze landgenoot in een zone waar de limiet tijdelijk op 120 km/u stond voor het afhandelen van een incident gemeten werd aan liefst 172 km/u. Hierdoor zal straks bij het nemen van de straf de wagen zo goed als zeker terugzakken naar de derde plaats. Momenteel rijdt Frédéric Vervisch op de tweede plaats in de Phoenix Racing Audi, op zeer korte afstand gevolgd door Kelvin van der Linde in de Land Motorsport Audi.
  • LTF
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Update 13u20: De Porsche heeft zijn straf genomen en ligt nu op de tweede plek. Bij de pitstop stapte Vanthoor in de Porsche. Frédéric Vervisch nam de leiding zonet over in de Phoenix Racing Audi #4 terwijl de achtervolgende Land Motorsport Audi een lekke band opliep en werd teruggeslagen. Vervisch heeft nu ongeveer een halve ronde voorsprong op Vanthoor.


Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 23 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons