van der Horst

Marc VDS met 3 wagens naar de 24H Spa voor het goede doel

BMW Z4 GT3 Marc VDS Racing
BMW Z4 GT3 Marc VDS Racing
Pascal Witmeur heeft in de racewereld al meer dan één opmerkelijke actie op zijn naam staan en nu hij pas terug is op de racecircuits na van twee kankers te zijn genezen, staat zijn volgende actie volledig in het kader van de strijd tegen de ziekte. De twee BMW’s van het Marc VDS Racing, bestuurd door fabriekspiloten van het Duitse merk, dragen tijdens de beroemdste etmaalrace voor GT’s het logo van ”Never give Up”, een actie waarbij fondsen vergaard worden die aangewend worden voor de strijd tegen kanker. Bovendien zal Marc VDS Racing een derde wagen inschrijven onder de naam "Marc VDS & Friends Racing Against Cancer", deze “showwagen” krijgt een zeer speciale bemanning bestaande uit Jean-Michel Martin, Eric Van de Poele, Marc Duez en Pascal Witmeur zelf.
  • Heinz Performance
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3
De derde Marc VDS BMW Z4 zal niet aan de volledige race deelnemen maar zal vier maal 24 minuten betwisten, elk met één van bovengenoemde piloten aan het stuur. De wagen zal mee de start nemen maar na 24 minuten binnenkomen, later op zaterdagavond wordt een tweede stint afgewerkt, op zondagmiddag volgt een derde rit van 24 minuten en hopelijk betwist de BMW dan ook nog de laatste 24 minuten van de wedstrijd. Met deze aanpak wordt er heel wat geld uitgespaard; het verschil zal door het team volledig gestort worden aan de Vereniging tegen Kanker.

Pascal Witmeur
Pascal Witmeur
Jean-Michel Martin, Eric Van de Poele, Marc Duez en Pascal Witmeur tellen met hun vier samen meer dan honderd deelnames, 12 overwinningen en 42 podiumplaatsen, het merendeel met BMW. Pascal Witmeur was bovendien diegene die er in slaagde om Jermaine Jackson samen met Barry Sheene in een Toyota Supra te laten starten in de 24 uren, die Kéké Rosberg in een Ferrari Mondial van Van Rossem plaatste en Peugeot ervan overtuigde om via Kronos een Peugeot-volume- wagen in te zetten.

Marc Duez
Marc Duez
Naast het vergaren van fondsen is het ook de bedoeling om zieken het evenement te laten beleven en het bericht “Never give Up” door te geven aan zoveel mogelijk mensen. Het Marc VDS Racing stelt Witmeur, die sinds 2000 geen racewagen meer bestuurd heeft, in de mogelijkheid om dit project te realiseren. Iedereen kan zijn steentje bijdragen er zijn immers 24 verschillende manieren om deel te nemen en te helpen aan deze actie Racing Against Cancer. Er zijn mogelijkheden voor de firma's en particulieren, voor zij die deelnemen aan 24 uren maar ook voor diegenen die er niet bij zullen zijn... Het gaat om bedragen van nul tot 2400 euro. Bij de aankomst van de race zal het bijeengehaalde bedrag bekend gemaakt worden. Om per mail de « opportuniteitskaart » te ontvangen, stuur gewoon een bericht naar pascalwitmeur@gmail.com of volg Pascal Witmeur op zijn site en/of facebook pagina.

Foto's: Martijn Wouters, Hans van Onsem & TCR International Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons