van der Horst

Marc VDS versterkt bezetting in BES – fabriekssteun voor 24u Nürburgring

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Zowel BMW Motorsport als Marc VDS Racing kwamen vandaag met nieuws omtrent de details van het programma dat het in Gosselies gevestigde team zal afwerken in 2013. Zo worden snelle Noorderburen Yelmer Buurman en Nick Catsburg dit seizoen geïntegreerd in het rijderscorps en moeten zij de troepen van Graaf Marc van der Straten-Ponthoz bijstaan in hun strijd voor zowel de titel bij de rijders als bij de teams in de Blancpain Endurance Series. BMW Motorsport bevestigde van zijn kant dan weer de Waalse equipe officieel te zullen ondersteunen in hun voorbereiding en deelname aan de 24 uren van de Nürburgring.
Markus Palttala
Markus Palttala
Ook in 2013 zal Marc VDS Racing weer twee exemplaren van de BMW Z4 GT3 voorzien van de laatste specificaties inzetten in de Blancpain Endurance Series. De bemanning van beide wagens onderging echter enkele opmerkelijke wijzigingen. Zo zullen Bas Leinders en Maxime Martin op de Z4 met startnummer #3 dit jaar niet langer Markus Palttala naast zich krijgen, maar nieuwe aanwinst Yelmer Buurman. De Nederlander die vorig jaar achter het stuur van een Vita4One BMW Z4 GT3 nog hoge ogen wist te gooien in het WK GT1, werd ingelijfd door Marc VDS om hun eerste wagen te versterken en vervangt Palttala die verhuist naar de #4.  De ervaren Fin zal op de tweede wagen het gezelschap krijgen van Henri Moser en Nick Catsburg. Moser bewees vorig jaar reeds zijn kunnen aan het stuur van Z4 #4 en ook Catsburg wil verdergaan op het elan van de 24 uren van Zolder en de BES race in Navarra die hij vorig jaar afwerkte voor het team.
 
d1b7b94b4d328cd7c31e7e871cb451ab0f7e8867.jpg
Naast de deelname aan de Blancpain vormt de voorbereiding en de deelname aan de 24 uren van de Nürburgring de tweede pijler van het programma. Daarbij zal men kunnen rekenen op officiële ondersteuning van BMW Motorsport. Deze bekroning van het harde werk van de troepen van Graaf Marc van der Straten-Ponthoz komt er na het indrukwekkend debuut van het BMW-team in der Grüne Hölle, waar het vorig jaar de eer van het Beierse merk hoog hield door als eerste BMW vierde te finishen. Naast de technische ondersteuning van BMW ingenieurs, zal men ook kunnen genieten van de waardevolle ervaring van de Nordschleife routiniers die BMW ter beschikken zal stellen. Ter voorbereiding op de etmaalrace zal men ook aan de start staan van de eerste en derde VLN wedstrijd, aangevuld met het officiële testweekend dat al plaatsvindt over een kleine twee weken. “Deze fabrieksondersteuning is in verschillende facetten zeer belangrijk voor ons,” vertelt teambaas Bas Leinders. “Eerst en vooral zullen BMW ingenieurs ons nog meer helpen ter plaatse, maar BMW zal ons ook fabrieksrijders ter beschikking stellen voor de 24 uren van de Nürburgring. Hun kennis van de Nordschleife is vanzelfsprekend een grote hulp voor ons.”
 
Yelmer Buurman: #3 BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4
Marc VDS Racing - BMW Z4
“Ik ben absoluut in de wolken dat ik voor Marc VDS mag rijden. Het is een heel professioneel team. Ik bezocht het atelier en was ten zeerste onder de indruk. Ze hebben er heel mooie installaties. Mijn teammaats zouden heel snel moeten zijn. De voorbije jaren waren ze steeds voorin te vinden en dat is altijd een goed teken. Ik maak me evenwel geen valse illusies, want de concurrentie is heel sterk. Het wordt een lastig jaar, maar hopelijk ook een goed. Ik ben ook blij dat ik met een BMW kan blijven rijden, want het is een uitstekende bolide. Vorig jaar reed ik er het wereldkampioenschap mee en ik weet dat de BMW heel snel is. Maar ook de wagens van de andere teams zijn geëvolueerd, dus de eerste races zullen op zijn minst interessant worden.”
 
Nick Catsburg: #4 BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
“Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van het Marc VDS Racing Team. Vorig jaar reed ik al een paar races voor hen en ik wist onmiddellijk dat dit het soort team is waarvoor ik in actie wil treden. Ze gaan heel professioneel te werk, maar toch voelt het aan als één grote familie. Tijdens de 24 Uur van Zolder 2012 reed ik al samen met Markus en Henri, en zowel als mens als als rijder kan ik het best met hen vinden. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking verder te zetten. Ik kan haast niet wachten op de start van het seizoen. Het doel is eenvoudig: het kampioenschap winnen.”
 
Bas Leinders: Team verantwoordelijke
Paul Ricard: De wedstrijd in beeld gebracht
“We willen gewoon zo snel mogelijk opnieuw racen. Iedereen bij Marc VDS heeft de afgelopen winter aan de seizoensvoorbereiding gewerkt en we zijn er helemaal klaar voor. Als teambaas ben ik heel blij dat we op beide wagens heel sterke rijders hebben, want dat is cruciaal willen zowel bij de rijders als bij de teams om de titel strijden. Yelmer Buurman is een heel, heel goede rijder en bewees dat ook vorig jaar in het wereldkampioenschap. Hij wist zich heel snel te integreren en het is een uitstekende zaak dat hij nu voor ons zal racen. Ik twijfel er niet aan dat Max de snelste rijder van het pak is, misschien zelfs van de hele wereld, en de jongens van de #4 zijn fantastisch. Bovendien is de BMW Z4 GT3 een verbazende racebolide. Alles is dus klaar om dit seizoen opnieuw hoge ogen te gooien.”

Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters & Martijn Wouters



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons