van der Horst

Markus Winkelhock naast Enzo Ide en Anthony Kumpen

Markus Winkelhock
Markus Winkelhock
Zoals Autosport.be eerder reeds kon onthullen, zullen onze landgenoten Enzo Ide en Anthony Kumpen een Audi R8 van de laatste generatie delen in de FIA GT Sprint alsook de Blancpain Endurance Series. Het Duitse Phoenix Racing zal instaan voor de ondersteuning van de wagens en dankzij de nauwe banden van die equipe met Audi was de komst van een piloot gelinkt aan het merk met de vier ringen verwacht. In de wandelgangen deden verschillende namen de ronde, waaronder René Rast en Markus Winkelhock, deze laatste krijgt nu evenwel het zitje toegeschoven.
Bij Audi en Phoenix Racing mikt men duidelijk hoog in 2013, dat bleek al toen men Anthony Kumpen en Enzo Ide aankondigde als titulares en dat men reeds in drie landen de R8 de piste op stuurde voor testen bevestigt dat alleen. Uit een analyse is gebleken dat van de beschikbare piloten Markus Winkelhock het beste zou passen bij Kumpen en Ide voor een campagne in de Blancpain Endurance Series.

Phoenix Racing - Audi R8  LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
De namen van meerdere piloten passeerden overigens de revue, het enige vraagteken was welke rijder beschikbaar was om een volledig seizoen af te werken naast de West-Vlaams-Limburgse tandem... Andere piloten hadden ofwel reeds verplichtingen of bleken geen match, waarna de keuze om de R8 LMS te bemannen uiteindelijk viel op huidig GT1 wereldkampioen Markus Winkelhock. Winkelhock bedankte eerder dit jaar voor een campagne in het WK voor toerismewagens op de SEAT León van All-Inkl Münnich Motorsport luttele dagen voor de troepen van René Münnich WTCC wereldkampioen Rob Huff binnenhaalden.

Foto's: Marnik Mouchaers & Vimages  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons