van der Horst

All-Inkl Münnich Motorsport met wereldkampioen Rob Huff

Rob Huff verdedigt titel
Rob Huff verdedigt titel
Regerend wereldkampioen Rob Huff zal dit seizoen dan toch zijn titel verdedigen in het FIA WTCC, na het vertrek van Chevrolet als constructeur. De 33 jaar oude Brit zal het stuur nemen van één van de drie Seat Leon's van All-Inkl Münnich Motorsport. Teameigenaar René Münnich moest immers op zoek naar een rijder voor zijn derde wagen nadat Markus Winkelhock er voor koos andere oorden op te zoeken. Huff zal uitkomen naast wereldkampioen GT1 Marc Basseng en René Münnich zelf.
De inlijving van wereldkampioen Rob Huff bij het Duitse ALL-INKL.COM van René Münnich komt als het ware uit de lucht allen nu veel insiders Huff reeds met een RML-Chevrolet op de startgrid zagen. Dat Huff nu bij Münnich opduikt ter vervanging van Winkelhock, doet vermoeden dat men daar al een tijdje met de Brit onderhandelde. Of Winkelhock plaats moest ruimen voor de Brit dan wel zelf verkoos andere wegen te bewandelen, is onduidelijk.

WTCC-titel met Chevrolet
WTCC-titel met Chevrolet
Meteen stelt teameigenaar René Münnich ook zijn ambities bij want hoewel het team in het FIA GT1-kampioenschap ten overvloede zijn kunnen bewezen heeft, ontbrak het hen totaal aan WTCC-ervaring. Met de komst van 'Huffy' wordt dit minpunt volledig weggegomd: Huff is niet alleen intrinsiek snel, maar mag na acht seizoenen met Chevrolet als één van de meest ervaren rijders in het 2013-veld worden aanzien, en dat aan het stuur van een voorwiel aangedreven wagen, weze die dan niet meer van de jongste.

"Wij willen van bij de start van het seizoen vooraan mee doen en mikken op podiumplaatsen en overwinningen. Uiteindelijk doel op het einde van het seizoen is een plaats in de top 3 in de eindstand", aldus een ambitieuze René Münnich. "Toen constructeur Chevrolet een punt achter de WTCC-deelname zette, hebben we alle mogelijkheden bekeken om de regerende wereldkampioen aan te trekken. We zijn dan ook blij met Rob's komst. Zijn ervaring en know-how betekent een flinke boost voor het team".

All-Inkl.com Münnich Motorsport - SEAT Leon WTCC
All-Inkl.com Münnich Motorsport - SEAT Leon WTCC
"Het wordt toch wel iets speciaals om met een SEAT Leon en met zo'n professioneel team in het WTCC van start te gaan. Ik ben erg blij René en Marc (Basseng nvdr.) te vervoegen. Dit is dan wel een heel nieuw project maar het team heeft zijn enorme reputatie eerder al kracht bijgezet met de FIA GT1-wereldtitel. Ik ben hen erg dankbaar voor deze kans en kijk er naar uit om hierop verder te kunnen bouwen", aldus Huff.

Voor de 33-jarige Brit uit Cambridge betekent deze wending in zijn carrière ook een terugkeer naar de bron aangezien hij zijn toerwagencarrière startte met een SEAT. In 2003 behaalde Huff immers zijn eerste toerwagentitel in het Britse SEAT Cupra-kampioenschap, in het daarop volgende jaar lukte hij aan boord van een SEAT twee BTCC-overwinningen. Resultaten die uiteindelijk tot zijn inlijving in het officiële Chevrolet-team leidden. De rest is geschiedenis.

De regerende WTCC-kampioen wachten nu erg drukke dagen, te beginnen met de test morgen en overmorgen op de Slovakiaring.

Foto's: Hans Van Onsem & All-Inkl.com Münnich MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Touring Car Championship op woensdag 27 februari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons