van der Horst

Mattias Ekström en CUPRA met ABT richting Extreme E

Voorstelling van Mattias Ekström en CUPRA met ABT Sportsline
Voorstelling van Mattias Ekström en CUPRA met ABT Sportsline
Terwijl er nog maar vier teams zich kunnen inschrijven voor het eerste seizoen van de Extreme E, blijven er nog wel een heleboel plaatsen open bij de piloten. Op dit moment is Chip Ganassi Racing het enige team dat zijn hele equipe vastgelegd heeft. Vandaag vervoegd ABT ook het rijtje en mag het een oudgediende terug verwelkomen in hun stal. Het Duitse team gaat namelijk in zee met Mattias Ekström.
Mattias Ekström - Audi
Mattias Ekström - Audi
Tot op heden heeft de Zweedse piloot al een rijkelijke staat van dienst bij elkaar gereden. Net geen achttien jaar verbleef Ekström in de DTM waarbij hij één titel en een hoop vice-titels veroverde, altijd in dienst van ABT Sportsline. In de laatste jaren van zijn carrière in Duitsland combineerde hij DTM zelfs met het WK Rallycross, waar hij overigens ook nog een titel binnenhaalde. Sinds dit seizoen is hij terug actief in deze serie. Met een achtergrond als deze en kennis van het team is dit dus de perfecte match, en daar blijft het niet bij.

Ekström is ook het gezicht van CUPRA en vooral van hun elektrische sportwagen die binnenkort te bewonderen zal zijn tijdens de ETCR. Hierdoor besloot de Spaanse constructeur om een samenwerking aan te gaan met het Duitse team. Dit is overigens niet de eerste samenwerking, ABT Sportsline werkte namelijk mee aan de CUPRA e-Racer gezien hun ervaring in de Formule E. Hiermee is CUPRA de allereerste constructeur die zijn deelname bevestigd in de Extreme E.

Foto's: Extreme E - Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op maandag 14 september 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons