van der Horst

Maxime Martin met R-Motorsport - Drie wagens bij 24H Spa

Maxime Martin
Maxime Martin
R-Motorsport zet dit seizoen twee nieuwe Aston Martin Vantage GT3's in voor zowel de Blancpain GT Series Endurance Cup als de Blancpain World Challenge Europe (de vroegere Sprint Cup), met een extra wagen voorzien voor de 24 Hours of Spa. Maxime Martin is als Aston Martin-fabrieksrijder wederom van de partij voor de endurance-races, samen op een wagen met Matthieu Vaxivière en Matt Parry, die de overstap maakt van RJN Nissan nadat hij in Bathurst reeds voor het Zwitserse team uitkwam, weliswaar op een GT3-Vantage van de vorige generatie.
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
De zusterwagen met #76, die net als de #62 uitkomt in de Pro-klasse, krijgt de sporen van Alex Lynn, Jake Dennis en Marvin Kirchhöfer.  De wagen #760, die is ingeschreven voor de 24 Hours of Spa Intercontinental GT Challenge-race, krijgt Ricky Collard, Hugo De Sadeleer en Ferdinand Habsburg aan boord. Voor de sprintkoersen wordt het #76 gedeeld door Marvin Kirchhöfer en Ricky Collard, terwijl de #62 verhuist naar de Silver-cup in de handen van Aaro Vainio en Hugo De Sadeleer.

R-Motorsport - Aston Martin DTM
R-Motorsport - Aston Martin DTM
Vermelden we nog dat R-Motorsport naast het programma in SRO's populaire GT-kampioenschappen ook uitkomt in het DTM, dat half mei zijn tenten neerpoot in Zolder. Een week geleden werd Jake Dennis overigens reeds bevestigd op de Aston Martin aldaar, samen met Paul Di Resta, Daniel Juncadella en Ferdinand Habsburg. In de Blancpain GT Series krijgen de heren van R-Motorsport dan weer de concurrentie van onder andere merkgenoten Garage 59, die gisteren de overstap van McLaren officialiseerden.

Foto's: Martijn Wouters, Racing International Photography & R-MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 26 februari 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons