van der Horst

Ook Habsburg en Juncadella vertegenwoordigen Aston Martin in DTM

Ferdinand Habsburg
Ferdinand Habsburg
Aston Martin, HWA en R-Motorsport hebben vier rijders gevonden om de Vantage vanaf 2019 te besturen in de DTM. Enkele dagen na de voorstelling van gewezen kampioen Paul di Resta en Red Bull-testrijder Jake Dennis, was het de beurt aan Daniel Juncadella en Ferdinand Habsburg om hun nieuwe Aston Martin-kleuren te tonen.
Daniel Juncadella
Daniel Juncadella
Daniel Juncadella, gewezen testrijder voor Force India in de Formule 1, staat sinds 2013 bijna onafgebroken aan de start in het Duitse toerwagenkampioenschap. Enkel in 2017 was de 27-jarige Spanjaard er niet bij. Een jaar later nam Mercedes hem opnieuw in dienst, maar hij viel vooral op door zijn dubbele mislukte poging om op een doorweekt Misano de pitlane in te rijden en vervolgens merkgenoot en titelkandidaat Gary Paffett aan te rijden. Juncadella won wel een wedstrijd in Brands Hatch, maar kwam door erg onregelmatige prestaties niet verder dan de vijfde plaats in de eindstand.

R-Motorsport - Aston Martin DTM
R-Motorsport - Aston Martin DTM
Ondanks zijn koninklijke - en dus steenrijke - afkomst, werd Ferdinand Habsburg (of voluit Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen...) een jaar geleden de morele winnaar van de Grote Prijs van Macau Formule 3. De Oostenrijker leek in de laatste bocht een beslissende aanval geplaatst te hebben, maar kwam samen met zijn rivaal Sette Câmara in de vangrail terecht. De dertiende plaats in het voorbije EK Formule 3 bracht de bazen van HWA en R-Motorsport niet op andere gedachten.

Foto's: R-Motorsport
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 19 februari 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons