van der Horst

Maxime Potty met Hyundai naar BRC

My Hub - Hyundai i20 R5
My Hub - Hyundai i20 R5
Maxime Potty proefde verleden jaar een eerste maal van de rallysport tijdens de Condroz Rally, een ervaring die hem heel erg is bevallen. Zodanig zlfs dat de voormalige circuitrijder dit jaar zijn pijlen richt op het Jobfixers Belgian Rally Championship. Potty zal deelnemen aan vijf wedstrijden met een Hyundai i20 R5 ingezet door My Hub.
Maxime Potty verraste vorig jaar in de Condroz rally door onmiddellijk snelle tijden neer te zetten en hij eindigde tevens als elfde in de eindstand. Alhoewel Potty nog steeds houdt van het circuitracen heeft hij besloten om van het BRC zijn hoofddoel te maken voor 2020 en neemt hij met de Hyundai i20 R5 deel aan vijf wedstrijden met Charles Maquet als corijder.  

Maxime Potty
Maxime Potty
Toch komt de jonge rijder aan de start van de Rally van Haspengouw met een bescheiden ambitie. “Het is een nieuwe wagen voor mij en ik heb nog veel te leren. De i20 R5 heeft enkele wijzigingen ondergaan deze winter maar heeft nog maar weinig in België gereden tot nu toe. Ik ben wel niet de enige rijder met een Hyundai ook Grégoire Munster koos voor de i20 R5. Hij heeft veel talent en zijn prestaties zullen dan ook dienen  als referentiepunt voor mij, in acht genomen dat hij over veel meer ervring beschikt dan ikzelf.”: aldus Potty.

Foto's: Maxime Potty & Belgian VW Club
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Rally Championship op vrijdag 21 februari 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons