van der Horst

Mazda bevestigt rijdersnamen voor DPi-programma van Team Joest

Mazda RT24-P
Mazda RT24-P
Iets meer dan een jaar geleden haalde Mazda het doek van haar eerste DPi-wagen, de RT24-P. Mazda Team Joest zet volgend seizoen twee exemplaren van de proto in in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, nadat Speedsource eerder niet echt resultaten kon boeken met de op de LMP2-Riley gebaseerde wagen. Constructeur Mazda bevestigde vandaag de rijders waarmee het Duitse team zal deelnemen aan het IMSA-seizoen 2018.
  • STX Motorhomes
Mazda RT24-P
Mazda RT24-P
De Amerikanen Jonathan Bomarito en Tristan Nuñez krijgen het ganse seizoen het gezelschap van het Britse duo Mazda-debutanten Oliver Jarvis en Harry Tincknell. Laatstgenoemde is bovendien ook fabrieksrijder voor Ford en zal in die hoedanigheid aan de start komen in het FIA WEC. Hoe de ELMS-kampioen van vorig jaar zal omgaan met de clash tussen de race in Mid-Ohio en deze in onze eigenste Spa-Francorchamps, is nog niet geweten. Voor Jarvis wordt het een hereniging met het team waarvoor hij eerder reeds uitkwam in de Audi LMP1-dagen. Voor de langste etmaalraces worden de vier heren nog bijgestaan door Spencer Pigot en René Rast - deze laatste natuurlijk ook geen onbekende voor Joest. Hoe de rijdersverdeling er precies zal uitzien, staat volgens Mazda nog niet vast.

Het chassis van de RT24-P day niet voldeed werd ondertussen grondig onder handen genomen door Multimatic, dat ook voor de verdere opvolging en ontwikkeling van de wagen zal instaan.

Foto's: Mazda Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 28 november 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons