van der Horst

McLaren doet miljoenenbod op Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
McLaren heeft Daniel Ricciardo een contract aangeboden om vanaf volgend seizoen over te stappen naar de Britse renstal uit Woking. Dat meldt het Duitse Sports Bild. Volgens het bericht zou de Australiër maar liefst 20 miljoen dollar per jaar kunnen verdienen, wat hem één van de best betaalde F1-rijders maakt als hij die aanbieding aanneemt. "Onze Daniel Ricciardo is de koning van de (rijders)markt", liet Red Bull-topman Helmut Marko weten aan Sport Bild. "McLaren biedt hem elke week meer en meer aan."
  • Skylimit Events
Helmut Marko
Helmut Marko
Ook al zou McLaren een hoge gage aanbieden aan Ricciardo, toch is Marko ervan overtuigd dat de zevenvoudige Grand Prix-winnaar liever richting Ferrari of Mercedes trekt mocht hij Red Bull verlaten. Volgens de Oostenrijker wacht 'Dani Ric' op nieuws over wat Lewis Hamilton gaat doen. Net zoals de Red Bull-coureur eindigt Hamiltons contract eind dit seizoen. "Ricciardo wil niet tekenen, zolang Hamilton niet heeft getekend. Een beetje raar wel maar hopelijk komt er snel een einde aan die situatie."

Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel
Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel
Dit seizoen heeft Ricciardo al tweemaal op het hoogste schavotje mogen staan en hij staat momenteel op een vierde plaats in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. Indien de man van Down Under naar McLaren zou trekken, maakt dat van hem één van de best betaalde rijders van het veld. En toch is hij nog heel wat verwijderd van wat Sebastian Vettel of Lewis Hamilton volgens Sport Bild zouden binnenhalen. Hamiltons gage zou rond 50 miljoen dollar bedragen en die van Vettel maar liefst 10 miljoen dollar meer. 

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 21 juni 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons