van der Horst

McLaren stelt Odyssey 21 officieel voor

McLaren Extreme E Odyssey-21
McLaren Extreme E Odyssey-21
Hoewel McLaren pas volgend seizoen deelneemt aan het Extreme E-kampioenschap, liet het vandaag al voor het eerst hun livery los op het publiek. Deze werd officieel voorgesteld onder het toeziend oog van prins Charles tijdens de COPD26 meeting, de klimaattop die op dit moment in Glasgow loopt. Daarnaast heeft het met Emma Gilmour ook hun tweede piloot al te pakken en liet men weten te gaan samenwerken met Multimatic en Leena Gade voor hun eerste seizoen.
  • STX Motorhomes
Emma Gilmour en Tanner Foust
Emma Gilmour en Tanner Foust
Eerder werd al bekend gemaakt dat Tanner Foust de oranje kleuren van McLaren ging verdedigen, nu kent hij ook zijn teamgenote. Gilmour is vooral bekend met het onverhard terrein, van rallycross tot rally-raids. Zo is zij de enige winnares van het rallykampioenschap van Nieuw-Zeeland, haar thuisland overigens. Daarnaast heeft ze al ervaring kunnen opdoen met de wagen, gezien zij voor Jamie Chadwick inviel bij Veloce Racing tijdens de Island X Prix in Sardinië. Naast hun pilote heeft het team nog een tweede vrouw in hun gezelschap, en één die niet van de minste is.

McLaren gaat een partnerschap aan met Multimatic. Daarbij kregen ze ook nog eens de gerenommeerde Leena Gade bij. De Britse race-ingenieur is vooral bekend uit de periode wanneer Audi de 24 uren van Le Mans domineerde en de eerste vrouwelijke race-ingenieur die deze race achter haar naam schreef in 2011. Op dit moment zit zij nog in IMSA met het Mazda-programma, dat na Petit Le Mans opgedoekt wordt. Hierna zal zij het McLaren Extreme E team in goede banen leiden vanaf 2022.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op woensdag 3 november 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons