van der Horst

Mettet: Lémeret/Michelisz op pole voor de Long Race

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Alle races voor de finale van de TCR Benelux te Mettet worden op zondag gereden, te beginnen met de Qualifying Long Race morgenochtend. De startgrid voor deze race werd vandaag bepaald niet alleen door de gerealiseerde chrono’s maar ook door het aantal behaalde stemmen op facebook, een systeem dat trouwens volgend jaar verdwijnt. Uiteindelijk ging de pole naar de Ginion Boutsen Racing Honda Civic van Stéphane Lémeret en Norbert Michelisz, de wagen die met Michelisz ook de snelste chrono had neergezet.
Sam Dejonghe klokte met de RACB National Team Seat de tweede tijd, maar na het in acht nemen van de facebook-stemmen zakte de wagen die hij deelt met Denis Dupont naar de vierde startplaats. Pierre-Yves Corthals die met de Opel Astra de derde tijd reed zal ook vanaf die plaats de start nemen. De “Make the Grid” stemming viel voordelig uit voor de WRT Golf van Maxime Potty en WTCC-rijder Grégoire Demoustier, die opschoven naar startplaats twee.

Foto: TCR Benelux/Jacques Letihon
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 29 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 10 Hours of Mettet.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons