van der Horst

Mettet: Nabeschouwing Honda Motor Europe

Afgelopen zondag 30 oktober werd op het circuit Jules Tacheny in Mettet de kampioen bekroond van het TCR Benelux 2016. Zijn naam: Stéphane Lémeret. Zijn strijdros: de Honda Civic TCR #18 van team Boutsen Ginion Racing.
Het was wachten op de finale in Mettet om de eindoverwinnaar te kennen van dit eerste seizoen van het zenuwtergend spannende TCR BeNeLux. Stéphane Lémeret mag zich sinds afgelopen zondag de allereerste titelhouder noemen van dit kampioenschap, dat hij van begin tot eind aanvoerde met zijn Civic TCR:“Geweldig! Dit had ik nooit durven dromen aan het begin van het seizoen, want ik vroeg me af of ik wel opgewassen was tegen het jonge strijdgeweld en rijders als Pierre-Yves Corthals. En toch is het zo. Ik ben blij Norbert Michelisz aan mijn zijde te hebben gehad tijdens de twee laatste wedstrijden. Hij heeft me enorm geholpen. Over het hele seizoen bekeken mogen we gerust zeggen dat we geslaagd zijn met onderscheiding! Proficiat aan team Boutsen Ginion Racing. Ze hebben het hele kampioenschap lang knap werk geleverd. Natuurlijk ben ik ook Honda heel dankbaar, want de Civic TCR was overduidelijk de beste auto dit jaar.

Stéphane heeft het hele seizoen blijk gegeven van een opmerkelijke regelmatigheid, waarbij hij geen enkele ruimte liet voor fouten. Op het circuit leverde hem dat talrijke podiumplaatsen op, waaronder ook de zege met auto #18 in Spa, Zandvoort, Colmar-Berg, Assen en Mettet.

Ook zijn Honda Civic #18 (het lievelingsnummer van Honda WTCC-rijder Tiago Monteiro), die perfect werd geprepareerd door Boutsen Ginion Racing, kan prat gaan op een voorbeeldige betrouwbaarheid door het seizoen heen. De Japanse constructeur gaat overigens aan de haal met de constructeurstitel in de TCR BeNeLux!

Honda BeNeLux heeft daarenboven een flinke dosis creativiteit aan de dag gelegd het afgelopen jaar door ‘huisrijders’ uit te nodigen om het stuur te delen met de zegevierende Brusselaar. Ter herinnering, een bijzonderheid aan TCR BeNeLuxis dat twee rijders één auto moeten delen. Zo hebben Tiago Monteiro, Norbert Michelisz (eveneens Honda WTCC-rijder), Matt Neal (Honda BTCC) en Kris Richard (ETCC-kampioen met Honda in 2016) aangetoond, aan de zijde van Stéphane Lémeret, dat Honda een grote en performante familie is!

Met deze overwinning in het TCR Benelux rijft Honda zijn vierde zege dit jaar binnen met de Civic TCR, die ook schitterde in het ETCC, het Duitse TCR en het Italiaanse TCR.

Reacties:

Olivier Lainé, Boutsen Ginion Racing: “Ik wil Honda bedanken voor zijn steun en het hele team feliciteren voor de geleverde prestaties. Ik ben echt blij voor iedereen, want deze titel is de bekroning van al het geleverde werk. Proficiat ook aan de rijders, Stéphane heeft een prachtseizoen gereden!

Paul Tomanek, President Honda BeNeLux: “Fantastisch! Honda is nog maar net teruggekeerd naar de autosport in de BeNeLux of we grijpen al meteen de titel. Prachtig gewoon!”

Honda Motor Europe Press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons