van der Horst

Mettet: Voorbeschouwing Sam Dejonghe en Dennis Dupont

Dennis Dupont & Sam Dejonghe
Dennis Dupont & Sam Dejonghe
Een week na hun overwinning in de lange race te Assen hopen Sam Dejonghe en Denis Dupont die prestatie te herhalen in Mettet. De vertegenwoordigers van het RACB National Team willen hun SEAT leon ook op het derde podiumtrapje van de TCR Benelux 2016 hijsen.
  • Skylimit Events
Het eerste seizoen van de TCR Benelux wordt afgesloten op het Circuit Jules Tacheny te Mettet, vijf maanden na de start in Francorchamps. Het is een omloop die de winnaars van het TCR Stuurwiel goed kennen.
 
Het is van de drie circuits van 2016 waar ik ook eerder al reed”, legt Denis Dupont uit. “Enkele weken geleden hadden we ook de gelegenheid om onze SEAT Leon met sequentiële versnellingsbak te testen in Mettet. Een buitenkansje om mijn rijlijnen op dit 2,2 km. lange circuit te verfijnen. Samen met Sam hebben we een goede basisafstelling kunnen vastleggen.
Het is een goede zaak dat we het seizoen op dit circuit afsluiten”, voegt Sam Dejonghe er aan toe. “Er zullen enkele mooie duels te zien zijn. Op mentaal vlak is het misschien de lastigste omloop van het hele kampioenschap, want de bochten volgen zichzelf tegen hels tempo op. Met uitzondering van het rechte stuk van 600 meter hebben we geen moment rust.
 
Dat zal waarschijnlijk ook één van de weinige plekken zijn waar we kunnen proberen in te halen”, stelt Denis. “Dat betekent ook dat de start heel belangrijk wordt. In de lange race zal de eerste van ons twee de banden wat sparen, zodat zijn teammaat in de tweede helft er nog alles kan uithalen.
Denis en ik hebben er alle vertrouwen in”, besluit Sam. “In Assen hebben we bewezen dat de SEAT qua prestaties een grote stap voorwaarts heeft gezet. We zullen nu alles op alles zetten om onze derde plaats in het kampioenschap vast te leggen en, indien mogelijk, het seizoen met een overwinning te besluiten.”
 
De timing van deze laatste meeting is iets anders dan gebruikelijk. De lange race wordt op zondagochtend gehouden, van 9u25 tot 10u25. De Sprints 1 en 2 staan geprogrammeerd van 12u50 tot 13u35 en de Sprints 3 en 4 van 16u25 tot 17u10.

RACB National Team Press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons