van der Horst

Mexico: Latvala zegeviert - Ogier pakt driepunter

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala heeft in zijn Volkswagen Polo R WRC op een oppermachtige manier de Rally van Mexico gewonnen, dat is de derde manche van het WRC-kampioenschap. De Fin werd op de slotdag niet meer bedreigd. Sebastien Ogier nam de Power Stage voor zijn rekening.
Na twee nulscores mocht Jari-Matti Latvala de eerste dagen profiteren van een gunstige startpositie. De Fin bouwde een ruime voorsprong uit op de concurrentie en verdedigde op de slotdag zijn riante koppositie. Sébastien Ogier klokte wel een fantastische besttijd op de voorlaatste proef, een monster van 80km, en graaide ook nog de drie punten van de Power Stage mee. Ondanks de moeilijke startpositie heeft de Franse wereldkampioen er een ijzersterke wedstrijd opzitten, en doet hij met zijn tweede stek een gouden zaak in het WRC-klassement. Hij eindigde op 1:05.00 van Latvala.

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Dani Sordo pakte de derde plaats weliswaar op 3:37.9 van de winnaar. De Spanjaard bezorgt Hyundai een derde podiumstek op drie rally's. Een schrale troost na de opgave van merkgenoot Thierry Neuville.

De Noor Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) eindigde vierde en wordt zo tweede in de WK-tussenstand. Hayden Paddon (Hyundai i20) eindigt in de top vijf, en Ott Tänäk besluit (Ford Fiesta WRC) op de zesde plaats, weliswaar op bijna 10 minuten van de winnaar.

In WRC2 besluit Teemu Suninen zijn wedstrijd met een klinkende overwinning. Niemand kwam in de buurt van de jonge Fin.

De volgende rally is die van Argentinië, pas binnen zes weken, van 21 tot 24 april.

Foto's: Willy Weyens


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 6 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons