van der Horst

Mexico City: Alles wat u moet weten

Start Mexico City E-Prix 2018
Start Mexico City E-Prix 2018
Twee weekends geleden kregen we de warmste ePrix in de geschiedenis van de ABB Formula E voorgeschoteld in de Chileense hoofdstad Santiago. En dat zal dit weekend niet anders zijn tijdens de Mexico City E-Prix. Voor het vierde jaar op rij zal de ePrix afgewerkt worden op een weliswaar ingekorte Autódromo Hérmanos Rodriguez, met als hoogtepunt het stadiongedeelte waar knotsgekke Mexicaanse fans de piloten zullen vooruit stuwen. Tijdens de laatste drie manches werden de gevechten op het scherpst van de snee gehouden, en we verwachten ook dit weekend niets anders. Een overzicht van wat u deze zaterdag allemaal kan verwachten.
Zoals u al kon lezen gaat de race door op het Mexicaanse circuit Autódromo Hérmanos Rodriguez, een tracé van 2,093 km met daarop 17 bochten: 12 naar rechts en 5 naar links. Net zoals in de Formule 1 is het stadiongedeelte het uitkijkpunt bij uitstek in de Formule E. Meer nog, de organisatie maakte namelijk vorige week bekend dat de zone voor de aanvalsmodus te wapenen zich ook daar zal bevinden.

Daniel Abt
Daniel Abt
Wie vorig seizoen het kampioenschap volgde, zag het begin van de wederopstanding van Audi in de Formule E. Het Duitse merk stond er op dat moment slecht voor in de tussenstand, terwijl Mahindra Racing een stap zette richting de top. Toch draaide de race helemaal anders uit. Felix Rosenqvist wist de pole te bemachtigen en pakte een mooie voorsprong op de rest van het veld. De Zweed leek op weg richting zijn derde overwinning van het seizoen, tot het noodlot toesloeg en hij uiteindelijk moest opgeven. Iemand die wel het geluk mee had, was Daniel Abt. De Duitser wisselde van wagen in een recordtijd en kon zo de leiding overnemen van een verbazend sterke Oliver Turvey. Hij hield stand en kon zo zijn eerste "officiële" overwinning binnenrijven. Zijn ploegmaat Lucas Di Grassi, die een rotstart meemaakte, kon zich opwerken naar de top tien en zette zo zijn inhaalrace in naar de vicetitel.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandaag gaat de stembus voor de Fanboost weer open. Stoffel Vandoorne mag dan geen geluk vinden in de race, toch blijft zijn aanhang hem steunen in goede en slechte tijden. Voor de derde maal op rij was de Rumbekenaar de meest populaire piloot. Is een vierde maal mogelijk? Over de drie vorige manches verloor hij maar liefst 20% van de stemmen. Aan de andere kant kon Jérôme D'Ambrosio voor de eerste maal proeven van de Fanboost in Santiago, dankzij een vierde plaats in de eindstand. Net zoals tijdens vorige manche gaat de stembus open vanaf 17.30 Belgische tijd. De link vindt u hier.

Mexico City E-Prix 2018
Mexico City E-Prix 2018
Maar liefst zeven uur tijdsverchil zit er tussen Mexico City en ons Belgenland. Geen sessies dus in de voormiddag en de race zelf zal starten omstreeks 23 uur Belgische tijd. Naar goede gewoonte zal de shakedown op vrijdagavond afgewerkt worden, al is hier nog geen tijdstip van bekend, terwijl op zaterdag de vrije trainingen zullen doorgaan om 14:30 uur en 17 uur Belgische tijd. De kwalificaties worden op gang getrapt om 18:30 uur met daaropvolgend de Superpole om 19:20 uur. Zoals steeds kan u alle sessies volgen op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de organisatie. Ook Telenet PlaySports en Eurosport zullen van de partij zijn. Bij Eurosport kan u vanaf 19 uur de kwalificaties volgen en wordt de race live uitgezonden om 23 uur. Telenet PlaySports houdt het alleen bij de race en start om 22:45 uur.
 
SessieDagTijdstip
Shakedownvrijdag?
Vrije Trainingen 1zaterdag14:30 - 15:15
Vrije Trainingen 2zaterdag17:00 - 17:30
Kwalificatieszaterdag18:45 - 19:21
Superpolezaterdag19:30 - 19:50
Mexico City E-Prixzaterdag23:03 - 23:48 + 1 ronde

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 11 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons