van der Horst

Michael Schumacher gewond bij ski-ongeval

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher, is vandaag gewond geraakt bij een ski-ongeval, dat meldt het Franse mediabedrijf Europe 1. De 44-jarige Duitser zou volgens eerste berichten per helikopter afgevoerd zijn naar het ziekenhuis in Grenoble met een hoofdletsel. Hoe het ongeluk is kunnen gebeuren, is momenteel onduidelijk; de Franse Gendarmerie onderzoekt de exacte omstandigheden van het ongeluk.
Schumacher, die eind vorig jaar afscheid nam van de koningsklasse in de eenzitterij, was aan het skiën in Méribel, nabij het populaire skioord "Les Trois Vallées". De Duitser is een door de wol geverfde skiër en heeft een buitenverblijf nabij de plaats van het ongeluk. Meer details omtrent het ongeluk ontbreken voorlopig, maar de Duitser zou niet buiten bewustzijn geweest zijn. Enkele Franse media berichtten over ernstige hoofdletsels, maar bevestiging is er daaromtrent hoegenaamd niet.

Naderhand bleek dat Schumacher aanvankelijk naar een ziekenhuis in Albertville-Moutiers werd overgevlogen maar later naar Grenoble zou zijn overgebracht. Volgens plaatselijke media zou hij daar door de bekende sportarts en neuro-chirurg Prof. Gerard Saillant worden verzorgd.

Updates

Lees ook: Toestand Michael Schumacher baart ernstige zorgen
Lees ook: Toestand Michael Schumacher blijft uiterst kritiek

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zondag 29 december 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons