van der Horst

Mick Schumacher debuteert volgend jaar in Formule 1 met Haas

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Nadat Haas F1 eerder op de week al Nikita Mazepin had aangekondigd als rijder voor het volgende Formule 1-seizoen, bevestigde het Amerikaanse team nu de komst van Mick Schumacher als tweede rijder. De promotie van de Duitser naar de Formule 1 lag in de lijn van de verwachtingen en als lid van de Ferrari Driver Academy is de opstap naar Haas niet meer dan logisch.
Mick Schumacher
Mick Schumacher
Met nog één manche te gaan leidt Mick Schumacher in de puntenstand van het Formule 2-kampioenschap. Hij debuteerde in de Formule 4 in 2015 bij Van Amersfoort Racing met een tiende plaats in de eindstand. Het jaar daarna werd hij vicekampioen in dezelfde klasse, maar dan met Prema Racing. De twee volgende jaren kwam hij uit in de Formule 3, waar hij in 2018 de titel greep. Na een weinig spectaculair eerste seizoen in de Formule 2 in 2019 stevent de Duitser dit jaar zo goed als zeker af op de titel.

Haas start het seizoen 2021 dus met twee rookies, nadat het eerder de huidige rijders Kevin Magnussen en Romain Grosjean de deur had gewezen.

Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN & FIA Formula 2
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 2 december 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons