van der Horst

Mikkelsen leider na openingsdag in Duitsland

Andreas Mikkelsen - Volkswagen Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - Volkswagen Polo R WRC
De Noor Andreas Mikkelsen leidt enigszins verrassend na de openingsdag in de Rally van Duitsland, de negende WK-manche van het seizoen. De Volkswagenrijder houdt de Hyundai van Thierry Neuville en zijn teamgenoot Sebastien Ogier nog net af na vijf klassementsproeven.
De Noor nam de leiding na de tweede proef over van Ogier en stond die niet meer af, ook al drongen zowel Ogier als Neuville nog aan. Vooral de Franse wereldkampioen kwam na de middag opzetten met twee besttijden. Ogier gaat als tweede naar de tweede dag en volgt op amper 4.3 seconden van de leider. De Belg Thierry Neuville duikelde op de slotproef van de dag nog van twee naar drie en moet morgen al 5.9 seconden goedmaken op de leider.

Dani Sordo, de winnaar van 2013, moet zich voorlopig tevreden stellen met een vierde stek maar blijft in het koppeloton met een achterstand van 13.7 seconden.

Daarachter gaapt een leegte. Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) en Stéphane Lefebvre (DS3 WRC) vechten een duelletje uit voor een plaats in de top vijf, op ongeveer een minuut van de leiders. Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) is zevende, net voor de Hyundai van Hayden Paddon.

In WRC2 leidt Armin Kremer (Fabia R5) de debatten in zijn thuisland. De Belg Ghislain de Mevius (Fabia R5) is knap derde.

Zaterdag staan er negen proeven op het programma, waaronder de gevreesde marathonproef Panzerplatte, die twee keer moet afgewerkt worden.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons