van der Horst

Mikkelsen leidt in Duitsland na helse ochtend

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen leidt na twee proeven in de Rally van Duitsland, de negende WK-manche. Het werd een incidentrijke ochtend met onder meer al opgaves voor Jari-Matti Latvala en Eric Camilli.
  • St. Paul
De Franse wereldkampioen Sebastien Ogier kan eindelijk nog eens spelen voor winst nu het WRC terug asfalt aansnijdt. In zijn Volkswagen Polo WRC nam hij meteen de leiding, maar moest die even snel terug afstaan aan teamgenoot Andreas Mikkelsen. Ogier maakte een klein, maar duur foutje op de tweede proef en staat voorlopig derde op 6.8 seconden van Mikkelsen.

Thierry Neuville was in zijn Hyundai i20 WRC de snelste op die tweede proef en volgt als tweede op 2.7 seconden van Mikkelsen. Zijn Spaanse teamgenoot Dani Sordo staat vierde op ruim tien seconden. De derde Hyundai-rijder, Hayden Paddon, gleed al van de baan en reed al lek en moet al een minuut toegeven. 

Hij doet daarmee wel beter de Latvala (VW Polo) en Eric Camilli (Ford Fiesta WRC) die al moesten opgeven. Ook in WRC2 is het een slagveld met onder meer opgaves van Julien Maurin en Quentin Giordano.

Vrijdagmiddag staan er nog drie proeven op het programa. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: Volkswagen Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons