van der Horst

Minister Demir kent Glosso vergunning toe!

Glosso RX Circuit
Glosso RX Circuit
Nadat het Glosso Circuit in Arendonk eind maart kon juichen vanwege het uitreiken van een omgevingsvergunning, was de feestvreugde begin juni een pak minder groot. Er was immers beroep aangetekend tegen de vergunning, waardoor de beheersvereniging geen mogelijkheid meer zag om dit jaar nog wedstrijden te organiseren op de Noord-Kempische piste. Er is evenwel licht aan het einde van de tunnel, want deze week bevestigde het bestuur van het circuit dat voogdijminister Zuhal Demir groen licht gaf voor het toekennen van de vergunning!
Met die beslissing komt er een einde aan een jarenlange juridische strijd en kan het Glosso circuit gebruikmaken van het grote circuit, mits het een aantal maatregelen in acht neemt - waaronder het bouwen van een grote muur om de geluidsoverlast voor de buurt te beperken. Het bestuur van het Glosso circuit stuurde een mededeling rond waarin ze het nieuws bevestigt: "Nadat we in maart van dit jaar onze omgevingsvergunning kregen, werd er beroep aangetekend. Dat beroep werd binnen de voorziene periode van 120 dagen weerhouden en behandeld. Tijdens deze procedure werden bij tien officiële instanties adviezen ingewonnen. Alle tien instanties gaven een positief advies! Het GOVC (gewestelijke omgevingsvergunningscommissie) goot dit alles in een advies, dat overgemaakt werd aan de verantwoordelijke minister van de Vlaamse regering. Deze week heeft de minister Zuhal Demir dit advies gevolgd en ons een vergunning afgeleverd."

Goed nieuws dus en de bestuursleden besluiting met de melding dat ze "hopen klaar te zijn tegen het seizoen 2021, zodat wij met een goed gevoel onze wedstrijden kunnen hervatten."

Donkere wolken boven Duivelsberg

Wat betreft het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, blijft het vooralsnog afwachten. Eerder dit jaar werd het MER voor hun vergunning afgekeurd, onder andere wegens het ontbreken van bepaalde elementen. Hierdoor kan er uiteraard ook geen sprake zijn van het toekennen van een vergunning, zelfs niet als de bevoegde minister in het verleden duidelijk maakte het circuit te steunen.

Foto: GlossoDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rallycross Nationaal op vrijdag 25 september 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons