van der Horst

Misano: Lamborghini met twee wagens aan de start – terug naar 18 deelnemers

Mul - Di Folco - Kujala - Bortolotti
Mul - Di Folco - Kujala - Bortolotti
Nadat er in Portimão amper 15 wagens kwamen opdagen in de Blancpain Sprint Series, zal het kampioenschap volgend weekend in Misano terug 18 GT3’s mogen verwelkomen. Grasser Racing Team zal voor Lamborghini namelijk twee fabrieks Huracán GT3’s aan de start brengen voor de thuisrace van de constructeur. Twee 19-jarige Super Trofeo talenten krijgen de gelegenheid om in Misano hun kunnen aan het stuur van de GT3 te laten zien. Zo zal kersvers kampioen Patrick Kujala de #63 delen met Mirko Bortolotti, terwijl Alberto Di Folco, Pro-Am kampioen 2014, naast Jeroen Mul zal plaatsnemen in de #19.
Beide heren kregen afgelopen week op de Red Bull Ring al de kans om de wagen aan de tand te voelen. Bortolotti zal overigens dit weekend al in actie komen op Misano, waar hij met een Reiter Gallardo zal strijden voor de titel in het Italiaanse GT kampioenschap. 

#1 WRT Audi R8 LMS ultra
#1 WRT Audi R8 LMS ultra
Thomas en Anders Fjordbach maken een onverwachte terugkeer naar het kampioenschap, na de manche in Zolder kwam het Deense duo niet meer in actie. ISR zal zijn Audi R8 LMS ultra die uitkomt in de Silver Cup opnieuw runnen. Voorts blijft de deelnemerslijst ongewijzigd, waardoor het gemiddelde van 18 GT3’s wederom bereikt wordt. Laurens Vanthoor en Robin Frijns kunnen na hun overwinning in Portimão de titel al veiligstellen in Misano, het WRT-duo telt momenteel een voorsprong van 26 punten.

---  DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT MISANO (PDF) ---

Foto's: Lamborghini & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 25 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons