van der Horst

Misano: Lamborghini snelste in trainingen – WRT sterk

GRT - Lamborghini Huracan GT3
GRT - Lamborghini Huracan GT3
Mirko Bortolotti heeft op vrijdagavond de snelste tijd geklokt na twee vrije trainingen in het kader van de voorlaatste Blancpain Sprint Series manche op het circuit van Misano. De Italiaan die twee weken geleden nog de pole wist te bemachtigen op de Nürburgring gaf Lamborghini zo een vliegende start in de Sprint Series. Nochtans was het Robin Frijns die in de vroege namiddag de snelste chrono liet noteren in de WRT Audi #1 die hij deelt met Laurens Vanthoor, het Limburgse duo sloot in de snellere nachtsessie als tweede aan op amper 0.148s.
Beide trainingen werden afgewerkt in wisselende omstandigheden, zonder dat het asfaltlint echt droog werd. Niet alleen de WRT Audi #1 deed het goed, ook de zusterwagens lieten zien dat de Italiaanse omloop hen goed ligt. De vraag is dus of Bentley Team HTP met Vincent Abril en Maxi Buhk wel een vuist zal kunnen maken tegen al het Audi geweld. Ze moeten immers een achterstand van 26 punten goedmaken, en dat terwijl er nog maar 68 te verdelen zijn. De Britse GT van het duo kwam vandaag alvast niet verder dan een negende en vijftiende tijd. Zodra Vanthoor en Frijns acht punten scoren zijn ze kampioen in de Sprint Series, terwijl de algemene Blancpain titel een quasi certitude is.

WRT Pitstop
WRT Pitstop
Opmerkelijk is ook dat er dit weekend voor het eerst een nachtrace zal worden afgewerkt, zijnde de kwalificatierace op zaterdagavond. Daarvoor werd er alvast in het donker getraind op vrijdagavond. Met een hoogstaand deelnemersveld van 18 GT3’s zal het ongetwijfeld een spektakel worden, temeer daar de tijden ondanks de wisselende omstandigheden zeer dicht bij elkaar lagen. Zo bleef de top 9 binnen dezelfde seconde in VT2.

--- Free Practice 1 & Free Practice 2 ---


Foto's: VSA/SRO & WRTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 2 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons